Bezárás

Keresés

Bezárás

Jelmezműhely sorozat: Félvilág Vendég: Szakács Györgyi

Az Ansnitt filmklub - Jelmezműhely sorozata a filmes jelmeztervezői munka világáról szól.

A következő vetítés egy hét múlva, hétfőn (2018. április 30. 19:00) lesz, amikor Szász Attila, Félvilág (2015) című filmje kerül sorra. A Félvilág cselekménye az I. világháború előtti Budapesten játszódik, a közismert kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. Az akkori közvéleményt sokáig lázban tartó brutális gyilkosság hátterét Köbli Norbert forgatókönyvíró a korabeli sajtóból szemezgette ki, a végeredmény mégis fiktív, egyúttal feszültebb feldolgozása az eredeti történetnek. 

A hatalmi játszmákkal tűzdelt krimi igényes korrajz remek színészi alakításokkal (Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, továbbá Kulka János és Sándor Péter)
 
 

A meghívott vendég ezúttal Szakács Györgyi. Az általa jegyzett filmeket (Szerencsés Dániel, Idő van, A napfény íze, Jadviga párnája, Szembesítés, Eszter hagyatéka, Sorstalanság) az ő jelmezei teszik igazán életszerűvé, teljessé.
 
 

A Félvilág című alkotás tökéletes apropó, hogy a számos díjjal kitüntetett alkotót elsősorban filmes munkásságáról, a jelmeztervezői szakmáról, a tévéfilmek és nagyjátékfilmek közötti különbségről és még sok izgalmas dologról faggassuk.

Az est moderátora Horváth Miklós, rendezőasszisztens, filmfordító, az Ansnitt Filmklub egyik szervezője.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérik feltüntetni. A pontos kezdés érdekében érkezés negyedórával a vetítés kezdete előtt.

https://www.facebook.com/events/349669002215611/
 Hasonló események