Bezárás

Keresés

Bezárás

Join the shoe revolution! – Új NES cipőkollekció

Fenntarthatóság és lehetőségek - ezek testesítik meg Szilágyi Andrea divattervező új kollekcióját, melynek bemutatójára a héten, 2018. november 8-án, 14.00 órától kerül sor, a Jásdi Borbárkertben (Budapest, Kútvölgyi út 57/a).

A környezetbarát alapanyagokról és etikus gyártásáról ismert NES cipőmárka a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve született meg. 
 
De mit is jelent ez pontosan?
 
Fair trade, etikus, slow, vegán, felelős és tudatos. A földünket veszélyeztető káros anyagok kibocsátása a divattervezőket is új irányba terelte, így szerencsére egyre több, a fenntarthatóságot támogató márkáról hallhatunk. Az új attitűdök eddig ritkán használt fogalmakkal párosulnak, amelynek átláthatósága egyre bonyolultabbnak tűnik. Andrea munkájában 2008 óta fontos szerepet kap a felelősségvállalás és minden kollekciójában azt kutatja, hogyan lehet a fenntarthatóság ideáját minél körültekintőbben megteremteni.
 
Andrea számára fontos a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézés és a NES jelképezi a fenntartható divat lehetőségeit. Az cipő széria alapjául tiszta, vegyszermentes növényi cserzésű és újrahasznosított bőrök szolgálnak, amelyeknek teljesen vegán verziója az ananászbőrt gyártó PinaTEX-szel valósítható meg.
 
 
 
A környezetbarát alapanyagok különösen fontosak Andrea számára, ezért a cipőket vulkanizált organikus gumitalppal és bőrtalppal egészítette ki. Az anyagok kiválasztása mellett a gyártás során is fontos a tervező felelősségvállalása, ezért olyan magyarországi gyárral dolgozik együtt, amely a legkisebb ökológiai lábnyom elérésére törekszik. A szociális és társadalmi elkötelezettség is példaértékű a márka életében, mert a cipő manufaktúra elítélteket tanít be és foglalkoztat kézzel elkészíthető munkafázisokba fogvatartási helyükön. A stílusában időtlenséget képviselő cipőket életre szólóan javítja a tervező, így Andreával szinte kézen fogva haladhatunk az öko-divat útján, amelyhez további útmutatóval is készül. Először lesznek feltüntetve a lábbelik anyagára és előállítási módjára utaló címkék, melyek segítségünkre lesznek a vásárlásaink során.
 
A téli szezonra 15 új fazon készült, amelyek között félcipő, bokacsizma, combcsizma és több funkciós táskák kaptak helyet a NES-re jellemző kifinomult és letisztult stílusban.
 
 
 
 
 
A bemutatón Dorsánszki Adrienn installációi mellett a párizsi hangulatért a finom Jàsdi-borok és az Ínyencbutik kivalló sajtjai lesznek felelősek.

 
 
 
 
 Hasonló események