Bezárás

Keresés

Bezárás

Jún. 28. Design Világnap

2016-ban a rendezvény fő témája a 'Youth in Design', ehhez kapcsolódóan a Design Hét Budapest / Budapest Design Week egy izgalmas kerekasztalbeszélgetést szervez a fiatal designerek társadalmi felelősségvállalásáról és a design új, társadalomformáló megközeltésérről, emellett látogatást szerveznek a Varinex 3D nyomtatással foglalkozó különleges üzemében, ahol kiderül, hogyan működik egy 3D nyomató és 2016-ban mire képes a technológia.

A Design Világnaphoz kapcsolódik a MOME+ programsorozat zárórendezvénye is, valamint bemutatkozik a Budapest Design Map idei kiadása és a Start Up Guide legfrissebb verziója.

//

A Design Világnap rendezvénysorozata a Magyar Formatervezési Tanács, a Design Hét Budapest, a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Kft. és MOME+ közös szervezésében jön létre, fókuszában idén a fiatalság jövőformáló energiái állnak. Az idei Design Világnap a szervező intézmény: az ICSID megújítását is jelképező új nevének – World Design Organisation – bevezetését is ünnepli, építve a design megújított fogalmi meghatározására.


Részletes program:

Június 28., 15:30

Hipavilon Klub – Printelj valóságot!
Helyszín: Varinex Informatikai Zrt. 3D nyomtató üzem - 1106 Budapest, Fehér út 10., 36-os épület

Mire képes ma a 3D nyomtatás? Milyen kérdéseket vet fel a szellemi tulajdon kezelése szempontjából? Hogyan működik egy 3D nyomtató? A kérdésekre a Hipavilon és a Varinex közös klubeseményén keressük a választ!
Regisztráció szükséges az alábbi linken: http://hipavilon.hu/2016/06/2522/2016/


Június 29., 18:00
MOME+ kerekasztalbeszélgetés: Youth in Design
Helyszín: Anker't, 1061 Budapest, Paulay E. u. 33.

A design fogalma az elmúlt évtizedekben átalakult, kiszélesedett, a funkcionális tárgytervezésből problémamegoldó folyamattá, gondolkodásmóddá vált, mely az emberközpontú, szociálisan érzékeny, életminőséget javító stratégiákban ölt testet. A kerekasztal beszélgetés meghívott vendégei fiatal hazai designerek, akik a társadalmi felelősségvállalás és a design közös metszetében alkotnak.

Beszélgetőtársak:
Bogdán Viktória – Gubbio
Szalkai Dániel - Maacraft - The social workshop
B-terv Csoport
A beszélgetés moderátora Tornyánszki Éva, alapító, Kultúrgorilla

Június 29., 20:00
MOME+ ZÁRÓBULI
Helyszín: Anker't, 1061 Budapest, Paulay E. u. 33.

A helyszínen megismerkedhettek a Budapest Design Map és a Start Up Guide kiadványokkal is, sőt: ingyenes példányotokat magatokkal is vihetitek!
 
Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1267954003217355/

További információ a Design Világnapjáról: http://www.icsid.org/Hasonló események