Bezárás

Keresés

Bezárás

Máj. 22. Újíts be a WAMP-on hazai tervezőkkel!

2016. május 22.
11.00 -19.00
Erzsébet tér
A belépés ingyenes!


A májusi időjárás ugyan kiszámíthatatlan, a WAMP ismét szokott helyén várja a magyar design mellett elkötelezett látogatókat, akik ezúttal is a hazai alkotók legfrissebb újdonságai közül válogathatnak! Akik tavaszi gardróbfrissítést terveznek, a legjobb helyen keresgélnek, hiszen itt a legújabb kisszériás tavaszi-nyári kollekciókból válogathatnak kedvükre, és a hozzá illő kiegészítőkért se kell messze menniük. Akik pedig otthonukat dobnák fel néhány egyedi design tárggyal, azokat a már jól ismert tervezők munkái mellett új kiállítók is várják!

Bozsik Szilvia márkájának, az EOSinE-nak 2013-as indulása óta immár védjegyévé vált a tervező által kikísérletezett felületkezelés. A valódi bőrt egy általa kifejlesztett bőrfestési eljárással készíti, így minden egyes irizáló, színes felület egyszeri és megismételhetetlen. A 2016-os tavaszi-nyári kollekcióját a fénytörés és a víztükör reflexiója inspirálta. A legújabb szettben a zöldes és óarany árnyalatok jelennek meg karöltve, valamint a bézs és lazac, ezüstös tónusok kavalkádja jellemzi. A táskákat az egyszerű, letisztult geometriai formák határozzák meg, melyeken a minta szabadon érvényesülhet. A fazonok tekintetében a tervező megtartotta az eddigi kollekciókban már bevált és keresett formákat, természetesen kiegészítve, továbbgondolva azokat.
Az AME création ékszereit merész színkombinációk, izgalmas mintázatok, letisztult formák alkotják. A kollekció kézzel készített kortárs ötvösmunkákból áll, melyek az elegancia jegyében születtek. Pálfalvi Emesét tűzzománc ékszerei tervezésekor a geometriai alakzatok egyszerűsége, letisztultsága inspirálta, egyfajta origamiszerű hatást kívánt általuk formailag megragadni. Az ékszerek frissessége és karakteressége minden korosztály számára lehetővé teszi, hogy az exkluzivitás kedvelői megtalálják köztük a nekik szóló darabokat.

Metcalf Éva tervező újdonsült anyukaként azokra gondolt, akiknek fontos az összhang már egészen kicsi korban is. A természetes alapanyagok felhasználásával, biztonsági szabályokat betartva készült Me&my Mummy kollekció érdekessége, hogy összeillő anya-lánya szettekből áll, ami hamarosan kiegészül az anya-fiú kollekcióval is!


Mózes Laura harmonikus színvilággal és különleges saját tervezésű geometrikus mintákkal rendelkező szita- és textilnyomásos Lamoppe párnáit a budapesti közönségen kívül már Helsinkiben és Párizsban is jól ismerik és kedvelik. Legújabb városi kollekcióját ezúttal Budapest ihlette, a fekete-fehér grafikus mintákat jellegzetes városi szobrok és motívumok alkotják.

Ötletes kiegészítőt kínálnak a hosszúra nyúlt esti beszélgetésekhez a Luminor Design egyedi tervezésű és gyártású boros pohár lámpásai. A saját grafikával készített lámpaburákat speciális anyagának köszönhetően kitehetjük teraszra és kertbe is, hiszen UV és vízállóak! És már az összerakása közben is jól szórakozhatunk!

Akik pedig valami vidám holmival szeretnék otthonukat feldobni, a WePillow díszpárnái között biztosan megtalálják a kedvükre valót! A párnák alapját egy nagyon puha, de mégis tartós szövet képezi, melyre a minták filc anyagból kerülnek rá. Minden darab teljes mértékben kézzel készül, így a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy egyedi terméket kapnak. A párnák különlegességét az apró részletekre való odafigyelés adja!


A hónap tervezője májusban: Urban Sidewalker
Az Urban Sidewalker aprólékosan kidolgozott grafikái egyre népszerűbbek az ide látogató turisták, s a Budapestet szerető városlakók körében egyaránt. Az izgalmas színekkel csábító poszterekről, képeslapokról sugárzik a város szeretete, így nem csoda, hogy sokakat azonnal rabul ejtenek a részletgazdag, minden titkukat csupán sokadik átbogarászásra felfedő, személyes kötődésekről is mesélő gyönyörűen nyomtatott darabok. Minden rajz tervezéssel és vázlatokkal kezdődik, amit gondos kézi rajzolás követ. Egy nagyméretű poszter nagyon lassan, hónapokon keresztül készül, a városrészeket bemutató képeslapok megalkotása ennél arányosan kevesebb időt vesz igénybe. Ezután veszi kezdetét az utómunka, amely során a kész rajzból termék lesz. Az alapítók, Egri Balázs és Révay Máté a város iránti rajongásukat szerették volna megjeleníteni a képeiken, ugyanakkor nem tartják magukat „szuvenírgyártóknak”. Véleményük szerintük a poszter egy budapesti iroda falán egy igényes kép, egy helyi fiatal szobájában egy klassz poszter, s lógjon bárhol is, a városhoz való kötődés stílusos megjelenítése lesz.

Találkozunk május 22-én az Erzsébet téren!

További információ: www.wamp.hu
https://www.facebook.com/events/1660217067635770/
Címkék: wampHasonló események