Bezárás

Keresés

Bezárás

Manage [it] Yourself - Fenntartható Divat

Október 13-án, pénteken 18.00 órától rendhagyó alkalommal jelentkezik a MOME Design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók tematikus estje, amelynek témája ezúttal a FENNTARTHATÓ DIVAT lesz.

A beszélgetés a Design Hét Budapest / Budapest Design Week keretei között megrendezésre kerülő Fenntartható design - A fejlődés nyomábancímű kiállítás ideje alatt valósul meg a Maison Gregersen-ben. A kiállítás és a Manage [it] Yourself kerekasztal szervezője Fazekas Fanny (MOME Design-és művészetmenedzsment szakos hallgató) és Ivett Zahorján(REBELMEDIA vezetője). A többfókuszú programpontok célja, hogy megismertesse a közönséggel a fenntartható fejlődést célzó, hazai kortárs designerek kiemelt munkáit és árnyalja az ökodivathoz kapcsolódó problémaköröket, elsősorban az üzleti, gazdasági aspektusokra összpontosítva.

A Manage [it] Yourself egy rendszeresen megrendezésre kerülő tematikus rendezvénysorozat a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá, az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. 

Úgy véljük, hogy kortárs design aktuális kihívása, hogy a fenntarthatóságot segítse és a designerek képesek a különálló piaci szereplőket úgy összekapcsolni, hogy olyasvalamit hozzanak létre, ami egyszerre kívánatos, jól használható, üzletileg sikeres, öko, javítja az életminőségünket, tehát segíteni tudja a társadalom, gazdaság és környezet fenntarthatóságát. A kerekasztal beszélgetésünk célja, hogy erősítse a fenntartható divat diskurzusát és a különböző területéről érkező szereplőkkel körüljárjuk az együttműködések lehetőségeit, a marketing, menedzsment és kommunikáció fontosságát.

MODERÁTOR:
Szentesi Réka divatelméleti szakember, a Mod'Art International Hungarydivatiskola divatmenedzsment szakának vezetője és a Fashion Revolution Hungary csapatának tagja. Évek óta előadásokat tart fenntartható divat témában, konferenciákra jár, oktat.

RÉSZTVEVŐK:
Majoros Zita, a fenntartható divat egy legfontosabb színterének a Printaüzletnek alapítója és az AWARE by Printa tervezője, hazánk egyik ökodivat éllovasa.

Gabriella Veszprémi, a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem friss diplomás hallgatója, aki diplomamunkájában fenntartható cipők technológiai előállításával kísérletezett.

Mengyán Eszter újságíró, a Vous női portál főszerkesztője és a Holy Duck - #viszlatfastfashion blog írója, melynek témája a fenntartható divat.

Korn Anita televíziós főszerkesztő, a MOME Design- és művészetmenedzsment szak frissen végzett hallgatója, a Manage [it] Yourself kerekasztal állandó résztvevője. Szakdolgozatában a fenntarthatóságot, ezen belül az öko-, etikus és esztétikus divatot vizsgálta tervezői és fogyasztói szemszögből.

Schubauer Krisztina a Future Ways vezetője, melynek missziója, hogy fenntarthatósági és CSR tanácsadóként a valódi értéket képviselő, fenntartható szervetek fejlődését segítse.

Manage [it] Yourself Facebook oldala: https://www.facebook.com/momedmm
Fenntartható design, a fejlődés nyomában című kiállítás: https://www.facebook.com/events/1632445273493853/ 

Manage [it] Yourself - FENNTARTHATÓ DIVAT
IDŐPONT: október 13. 18:00
HELYSZÍN: Gregersen Art Point, Budapest, Lónyay u. 31, 1093 

Fenntartható design, a fejlődés nyomában- kiállítás magyar tervezők munkáiból
MEGNYITÓ: 2017. október 12. 18:00
HELYSZÍN: Gregersen Art Point, Budapest, Lónyay u. 31, 1093 
MEGTEKÍNTHETŐ: 2017. október 13-15-ig, 10-18 óráig
 
https://www.facebook.com/events/230639014133958/ Hasonló események