Bezárás

Keresés

Bezárás

Őszi Színek, Szezonális Festőnövények - Botanika Workshop

Őszi festőnövényes workshopok a Goldberger Műhelyben. Az alábbiakban a szervezők kiiírását adjuk közzé:

*Szeptember 22.- Indigó + kezdő Shibori
Áttekintjük az anyagválasztás szempontjait, az indigó festék kultúrtörténetét és a természetes indigó csáva elkészítésének lépéseit is. A japán shibori elnevezésű textilmintázási technikák segítségével mintás kendőt festhetnek a résztvevők.

*Október 27- Vadontermő festőnövének + ecoprint
A szeptemberi foglalakozáshoz hasonlóan, ezúttal is az anyagválasztás szempontjaival kezdünk, majd a vadonban fellelhető, textilszínezésre is alkalmas természetes festőanyagokat illetve a textilpácolás szempontjai kerülnek terítékre. Megfestünk számos textilmintát és egy kendőt. A növénylenyomatokat textilbe gőzőlő ún. ecoprint azaz ökonyomat technikával különböző szirmokat, leveleket és növényi részeket gőzölünk len és gyapjú anyagokba.


*Részvételi díj: 8.000,-/fő/alkalom,
minimum 2 fő EGYÜTTES jelentkezése esetén 7.000,-/fő/alkalom, összesen 14.000 ft/2 fő/alkalom

Jelentkezési, fizetési és részvételi feltételek 2018-ban: Jelentkezni a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen lehet a résztvevő neve, számlázási név és számlázási cím megjelölésével. A részvételi díjat a sikeres és visszaigazolt jelentkezést követően egy összegben kérjük átutalni az Óbudai Múzeum 12001008-01049903-00100009-es számlaszámára. A számlát a workshopon adjuk át a résztvevőknek vagy postázzuk. Kérjük, a workshopoknál jelzett fizetési határidőket minden esetben vegyék figyelembe.

A foglalkozások helyszíne: Goldberger Textilipari Gyűjtemény foglalkoztató terme, cím: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.

A foglalkozások időtartama 4 óra, 11-15h között, egy rövid ebédszünettel (közért a közelben található), 10.00-10.50 tárlatvezetés

A festés idejére kötényt és gumikesztyűt biztosítunk.

Kedves Érdeklődők! A workshopok elsősorban felnőtteknek szólnak, azonban felnőtt részvételével és kísérettel 11+ éves gyermek részt vehet a foglalkozáson. 

Tisztelettel megkérjük a jelentkezőket, hogy betegség esetén legyenek szívesek, ne jelenjenek meg a workshopon saját és társaik érdekében. Ilyen esetben kérjük, jelezzék a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen és megegyezés szerint visszautaljuk a befizetett összeget vagy egy ugyanolyan árkategóriájú későbbi foglalkozáson biztosítjuk részvételüket. Amennyiben e kérésünk ellenére mégis betegen jelenik meg bárki workshopunkon, a foglalkozás vezetőjének jogában áll elutasítani a részvételét. Kérjük Önöket, ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe. Figyeljünk egymásra! Köszönjük a megértést!

Botanikáról további információ: www.facebook.hu/hellobotanika
 
https://www.facebook.com/events/244615026243935/ Hasonló események