Bezárás

Keresés

Bezárás

Resident Art: Design és furmint /// Séta a belvárosban

* Have an ART trip! *
Ha érdekli a formatervezés és a kortárs ékszerek, ha kíváncsi a legújabb lakberendezési ötletekre, ha szereti az egyedi ruhákat, bútorokat és ajándékokat, ha megismerkedne a magyar formatervezés fiatal tehetségeivel, akkor ez a séta Önnek szól!


A pesti belvárosban szép számmal nyíltak a közelmúltban hazai tervezésű iparművészeti tárgyakat forgalmazó üzletek. Többségük ékszereket és kiegészítőket, mások használati- és dísztárgyakat kínálnak. Közös bennük az egyedi tervezés és a kis példányszámú forgalmazás. A Design-körkép séta a boltok és üzletek mellett meglátogat egy-egy alkotóműhelyt, ahol az alkotás folyamatásba is bepillantást enged.

A sétát azoknak is ajánljuk, akik megunták a kommersz ajándékokat, és szeretnének Budapestről egyedi emléket, vagy ajándékot magukkal vinni.

A séta útba ejti a DUAL ART-ot, a wonderLAB-ot, a Rododendron Art&Design Shop-ot, a MONO art & design-t, a MESH Design Store-t, a Budapest Poster Gallery-t, valamint érinti a Resident Art Budapest Andrássy úti bemutatótermét is, ahol a kortárs magyar festészet néhány figyelemre méltó alkotójának munkáiból szubjektív válogatás látható.

A 17-ei séta rendhagyó módon egy kötetlen borcsevejjel zárul a Resident Art Showroomban, ahol a vendégek a tállyai Homoky Pincészet furmintjait kóstolhatják.

A borokat bemutatja Homoky Dorka, borász, moderátor: Demők Nóra, borújságíró (BORIGO magazin), programszervező.

A sétát vezeti: Schneller János, művészettörténész - a Resident Art projekt megálmodója, a Resident Art Showroom vezetője

Találkozó: a Kálvin téren
 
Időpont: 2016. február 17. 15:00 óra
A séta időtartama megközelítőleg 3 óra.
A séta során megtett távolság: 2,5-3 km.

Részvételi díj: 3500 Ft/fő
(A részvételi díj kifizetésére a túra végén, számla ellenében, készpénzben van lehetőség.)

A részvételi szándékot a www.residentart.com honlapon, a TÚRÁK menüpont alatt kérik jelezni.

A jelentkezéseket február 17-én (szerdán) 12:00 óráig fogadják.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Az Resident Art Budapest művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából születt meg. Fő profiljaként vizuális-, és képzőművészeti témájú túrákat szervez Budapest belvárosában, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kiállítóhelyeit és kortárs alkotóit mutatja be az érdeklődőknek.

„Művészettörténészként, tanárként, majd később műkereskedőként szerzett tapasztalataim szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, és egyre több képi inger vesz körül minket, ugyanakkor hiányolom a megfelelő képzőművészeti nevelést és az értő látás tanítását az oktatásból. Célom, hogy a vizuális művészeteket emberközelbe hozzam, másrészt értően bemutassam azoknak, akikhez és akikről szól." Schneller János
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Resident Art Budapest - Showroom
1061 Budapest, Andrássy út 33. II./1.
www.residentart.com
hello@residentart.com
+36 1 339 4573Hasonló események