Bezárás

Keresés

Bezárás

Szept. 26. - Új divatillusztráció Északról

A kiállítás dán, észt, finn, svéd és norvég művészek alkotásain keresztül mutatja be a divatillusztráció egyre népszerűbb műfaját, legújabb trendjeit és jellemző technikáit. A tárlatot kísérő programok divat/stílus és film, zene, illetve irodalom lehetséges kapcsolódási pontjait villantják fel. A kiállítást Toomas Volkmann kurátor nyitja meg.

A kiállítás 5 ország 21 művészének alkotásain keresztül mutatja be a divatillusztráció jellegzetes technikáit és legújabb trendjeit. 

A divatillusztráció dinamikusan fejlődő és egyre nagyobb figyelmet keltő, ám viszonylag kevéssé kutatott művészeti ág, melynek gyökerei évszázadokra nyúlnak vissza. Az utóbbi évtizedekben a fókusz az öltözékek bemutatásáról egyre inkább a független önkifejezésre került. A divatillusztráció széles körben jelen van a divatiparban, folyóiratokban, üzletek belső tereinek dizájnjában, a popkultúra legkülönfélébb márkáinak marketingstratégiájában. A kiállításon szereplő alkotók változatos tematikájú műveiben geometria és szürrealitás, természet és mitológia, hétköznapiság és poézis keveredik.

Kiállító művészek:
Dánia: Mads Berg, Naja Conrad-Hansen, Lisa Grue, Mia Marie Overgaard, Észtország: Kätlin Kaljuvee, Anu Samarüütel, Britt Samoson, Marju Tammik
Finnország: Jarno Kettunen, Annu Kilpeläinen, Laura Laine, Riikka Sormunen
Norvégia: Esra Roise, Natalie Foss, Magnus Voll Mathiassen, Hans Christian Oren
Svédország: Sara Andreasson, Cecilia Carlstedt, Daniel Egneus, Stina Persson, Liselotte Watkins
Kurátor: Toomas Volkmann
 
Helyszín: Eröművház
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 17
Nyitvatartás: szeptember 26. – október 20. / H-V 9:00 - 18:00, illetve a kísérőprogramok idején
Megnyitó: szeptember 26., 18:30Hasonló események