Bezárás

Keresés

Bezárás

SZIGET Fesztivál 2018 - ARTZONE

2018. augusztus 8-15.
 
NYITVA:
NAPONTA 12.00 - 22.00

Az ArtZone az idei évben is nappali helyszínként várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat a Szigeten.

A kreatív workshop-zónában olyan programokkal találkozhatsz, melyekkel részese lehetsz egy izgalmas alkotásfókuszú közösségi élménynek. A képzőművészek mellett teret kapnak itt a művészeti intézmények hallgatói, hazánk kiemelkedő képzőművészeti csoportjai és galériái is.
 
Ingyenes workshopok és kiállítások minden nap 12-20 óra között!

NAPONTA:
19:00-20:00 – A 25 éves TÁP Színház Egyperces előadásai képzőművészeti alkotásokra reflektálva 
16:00 – Walk-ON túra a KÉK szervezésében a Fesztivál Köztársaság művészeti alkotásait bemutatva
12:00-20:00 – ArtShop melyet a Múzeum Shop csapata működtet, az ArtZone résztvevőinek művein kívül igyekszik megmutatni a magyar design színe-javát a feltörekvő brandektől a már befutott tervezőkig.

GALLERY OF ARTZONE KÖZÖSSÉGI TÉR
AUGUSZTUS 8. és 14. 20:00 – TÁP performanszok

AUGUSZTUS 9-13. 20:00 21:00 – Performansz előadások az acb Galéria szervezésében

AUGUSZTUS 9. 20:00 – W. Horváth Tibor & Takáts Fruzsina
Hogyan kapcsolódunk az emberekhez? Egy installációval és egy élőképszerű akciósorozattal az egymás közötti kontaktálás révén tesznek kísérletet a performerek a kollektív kötődés megélésére.

AUGUSZTUS 10. 20:00 – Selma Selman
A boszniai művésznő ezúttal az önvédelmet mint saját alaphelyzetet, illetve az általa kialakult feszültség feloldását gyakorolja.

AUGUSZTUS 11. 20:00 – Trapp Dominika
A performer egy vásári édesség árus bőrébe bújik, akinek rendhagyó portékájához, a viacolor térkő formájú törökméz szolgált ihlető forrásul.

AUGUSZTUS 12. 20:00 – Fajgerné Dudás Andrea
Fajgerné a performance során úgy készít el csokoládéból és cukorkákból álló tortát, hogy kizárólag a testét használja hozzá.

AUGUSZTUS 13. 20:00 – Molnár Ágnes Éva
Az esemény alapja a művész egyik fotósorozata, melyben a modellek testére írva jelenik meg az a büntetési forma, amikor százszor kell leírni, mit nem szabad (újból) elkövetnünk.

MOME
A MOME sátrában a hallgatók közreműködésével olyan változatos programokon vehetsz részt, mint Budapest kultikus helyszíneinek makettezése, vagy akár kihímezheted az egyik kedvenc ruhadarabod valamilyen egyedi mintával is! Ha mindig érdekelt a digitális világ, akkor pedig az animációs workshop-on a helyed, emellett még installációkészítésben is kipróbálhatod magad. A közösségi alkotásra fókuszáló projekteket egy héten át készítheti minden érdeklődő Szitizen!

KURSZÁN KOLLÁZS WORKSHOP
Küldj egy igazán egyedi képeslapot a szigetes élményeidről, melyet a Kurszán alkotóműhelyében készíthetsz el! Használhatsz többek között zenei magazinokat, szóróanyagokat, vinyl borítót vagy akár régi kazetta-szalagokat is!

RAINBOW TEXTILE
A Rainbow Textile alkotóinak segítségével az újrahasznosítás jegyében gyári maradék textilekből készíthetsz fejdíszt, hajfonatokat vagy akár karkötőket!

KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM
A Kisképző a „Let it Bloom” szlogen keretében a virágokat használja inspirációs forrásként. Gyere, és készíts virágot újrahasznosított papírból és egyéb hulladékból, mellyel színesítheted a sátortáborodat vagy az ArtZone közösségi kertjét is!

ART LABEL BUDAPEST
Gondold tovább a kortárs magyar művészek alkotásait! Fejezd be az Art Label Budapest által képviselt alkotók vázlatait!

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT – KÉK 
Fogadj örökbe, vagy ültess virágot a „Chill Gardenbe”, utána pedig megpihenhetsz az árnyékában! A Color-up workshopokon a kert-dekótól kezdve a fesztivál kellékekig mindent kiszínezhetsz és elvihetsz!

MEDENCE RE+CONCEPT
A Medence kreatív műhelyben lehetőséged nyílik újrahasznosított reklámmolinókból design táskákat készíteni.Éld át az alkotás örömét úgy, hogy sem tapasztalatra, sem kézügyességre nincs szükséged, elég, ha tudsz bánni az ollóval! Csak győzz választani a különböző fazonokból!

SZÉKÉPÍTŐ
Ha mindig is érdekelt a barkácsolás, akkor a Széképítők sátrában a helyed! Építs napozószéket a sátortáborod részére!

STENCIL WORKSHOP
Díszítsd tovább az elkészült táskád vagy akár egy megunt ruhadarabot! Vegyél részt a közös stencil-fal megalkotásában, mely minden érdeklődő Szitizennek felületet biztosít, hogy kifejezhesse önmagát.

cARTc KULTURÁLIS EGYESÜLET
A cARTc Egyesület Ytong-faragó workshopján választ kaphatsz arra a kérdésedre, hogy vajon hogyan is lesz egy kockából portré vagy éppen téglatestből figura? A workshop keretein belül egy tisztán ásványi alapanyagból készült, ám mesterségesen előállított kőzet, az Ytong segítségével ismerkedhetsz meg a szobrászat egyik legősibb technikájával, a faragással.

TECHNIKA #1 | KÖZÖSSÉGI FAMŰHELY
Ha már gyűjtöd a DIY ötleteket, de eddig még nem mertél belevágni a munkába, akkor most itt a lehetőség! A workshopokon a barkácsolás alapjaival ismerkedhetsz meg, miközben létrehozol egy saját használati tárgyat, fából! 

MAGYAR NEMZETI GALÉRIA - MNG
A MNG nyári időszaki kiállításának középpontjában Frida Kahlo áll! A workshopokon és játékokon az ő világába nyerhetsz betekintést, kipróbálhatod magad festőként, vagy akár tervezhetsz fejdíszt az esti buliba! A mindennapi kvízjátékot pedig közös pinata szétveréssel ünnepelheted!

WIRE
A Rhythm Box interaktív installáció használói egy testet és lelket egyaránt felszabadító zenélésbe kezdhetnek. A terápiát hivatásos zenészek tartják, és minden résztvevő eldöntheti, hogy be szeretne-e kapcsolódni a hangszerek megszólaltatásába vagy csak az installáció belsejében elterülve szeretnék átengedni magukat a rezgéseknek.

ROMANI DESIGN 
A Romani Design workshopjain cigány motívumokkal díszitett kiegészítőket készíthetsz, és közben megismerheted a világ első roma divatmárkájának termékeit A foglalkozáson közelebb kerülhetsz tradicionális roma szokásokhoz, mesterségekhez valamint a roma nyelvhez is.
 
 Hasonló események