Bezárás

Keresés

Bezárás

WAMP - a második karácsonyi vásár

December 11-én a WAMP második karácsonyi vásárán minden eddiginél több kiállító lesz a Millenárison. Ezen az alkalmon a B csarnok galériáját is megnyitják, ahol szintén bőséges lesz a kínálat az egyedi designer termékekből. Az unalmas karácsonyi tömegtermékek helyett itt valóban magas minőségű, különleges darabok közül válogathattunk.
 
Például:

A BagVenture vízálló táskái Budapest jellegzetességeit mutatja be a táskamintákon keresztül. Az alapkollekció a Mátyás templom tetőcserepeiből, a Szent István Bazilika előtti térből, az Országház sziluettjéből, és a Hősök tere szobraiból készültek, valamint egy budapesti csatornafedél motívuma is ihletet adott Krutilla Eszter designernek. A minták között absztraktabb szimbólumok és direktebb motívumok is megtalálhatóak, melyek alapját a tervezőnő által készített fotók adják. Igazi ötletes darabok, amelyek egészen friss szempontból közelítik meg a főváros és a divat kapcsolatát.

Design rajongóknak kiváló ajándék lehet az idén megjelent Book of Design album, amely több mint 400 oldalon, rengeteg képpel illusztrálva mutatja be a hazai és nemzetközi design, belsőépítészet és divat kiemelkedő alkotóit és munkáit.

Igazi egyedi darab Farkas Anna tervezőgrafikus 2016-os Anaptárja, amely tavaly elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájnelismerését, a Red Dot díjat kommunikációs dizájn kategóriában. Ez a naptár jóval több, mint egy hagyományosan használható kalendárium. A napok felsorolásán túl további információt is hordoz, a felhasznált hatalmas adatmennyiséget pedig egy vizuálisan látványos, komplex, ugyanakkor bárki számára könnyen értelmezhető rendszerbe foglalja.

Herter Katalin Júlia kerámiatervező idén végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Főként funkcionális- és dísztárgyakat készít porcelánból és kerámiából, de szívesen használ üveget és betont is. A kerámiák közül több különleges mázzal van bevonva, és a porcelánok is több színnel kevertek, hogy egyedi összhatást kapjanak. Bármely darab izgalmas dísze lehet az ünnepi terítéknek.

December 11-én kiállítóink között találjátok a Down Egyesület csapatát is, akiknél a tervezőink által felajánlott termékeket lehet megvásárolni. A befolyt összeget az egyesület a Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház megvalósítására fordítja. A Játszóház, melyet a fogyatékkal élő gyerekek többségi társaikkal közösen használhatnak, a fogyatékos gyerekek társadalmi integrációját és korai fejlesztését segíti. A projekt célja, hogy hozzájáruljon egy befogadóbb társadalom kialakulásához.

A vásáron közel 250 kiállító lesz jelen, több tucat divattervező, ékszerész, képző- és iparművész, fotós munkáiból válogathattok.


A belépés 500 forint, amely levásárolható. Részletek az alábbi linken érhetőek el: http://wamp.hu/hu/kupon-felhasznalasi-szabalyzat
 
https://www.facebook.com/events/344892792545720/Hasonló események