Bezárás

Keresés

Bezárás

WAMP / Design szabadon - májusban duplázunk

Májusban két alkalommal, 05.06-án és 13-án is találkozhattok kedvenc tervezőitekkel, akik a legfrissebb tavaszi-nyári kollekciókat pakolják ki az Erzsébet téren Budapest legpezsgőbb sétányán, a medence mellett! 
 
2018.05.06. és 05.13.
11.00 - 19.00
Erzsébet tér
A belépés ingyenes! 
 
A Pipetta Knitwear márka két szuverén, önállóan gondolkodó tervező szövetsége. Farkas Imola és Nádasdi Katalin mindketten szabadon terveznek, csak erre a projektre készültek egy vezérfonal mentén. A ruhák tervezéskor Imola elsősorban anyagokban, mintában és hangsúlyos színekben gondolkodik, míg Katalin inkább a struktúrára és a formavilágra, majd azt követően a színekre helyezi a hangsúlyt, gondosan ügyelve a funkcionalitás és praktikum fontosságára. A 2018-as tavaszi-nyári kollekciójukban arra törekedtek, hogy a lehető legkevésbé sérüljenek saját szabadságuk határai, és megfeleljenek a közös vállalásának. Megjelentek a szerkesztett vállak, a derékhangsúlyos raffolások, a printelt szoknyák, a 3D-Ben megjelenő virágok az öltözékeken, a merész színek és az izgalmas textúrák mellett a különböző anyaghasználat.
 
 

Az Inventino 2018-as tavaszi-nyári kollekciója a Floral nevet kapta, mely apró áttört virágmotívumokra épül. Karakteres stílusjegyei a finom formák, lágy színek, a játékosan összekapcsolódó virágfejek alkotta egység, melyből sugárzik a báj és a kedvesség. Ezt a finomságot a pasztell kék, pisztáciazöld, rózsaszín és gyöngyház színek fejezik ki az ékszereken, melyeket a tervező aranyozott illetve rhodiumozott sárgaréz felületekkel egészített ki. A Floral kollekcióban a Mono hétköznapi szettek mellett helyet kaptak a finoman hangsúlyos, extravagánsabb darabok, melyek kiváló viseletként szolgálnak a különleges alkalmakon.
 
 

A Zemse SS18' SENTIMENT kollekcióját a hosszú tél végét várva, a virágözön, a színek, az illatok, a napsütés hiánya inspirálták. A kollekció darabjaiban visszaköszönnek a tavaszi virágok szirmai, a rügyek, friss hajtások, levelek. A futurisztikus hatást idéző fémes és irizáló matéria pedig a harmat allegóriájaként jelenik meg a puritán alumínium felületen.
 

Otthonunk felfrissítésére is ez az időszak a legideálisabb, néhány jól megválasztott kiegészítővel új karaktert adhatunk lakásunknak is. A Korponay-kerámia kézzel formált bájos állatfigurái és képzelt lényei nagyrészt raku technikával égetve készülnek, hogy ezáltal is változatosabbá, egyedibbé és természetesebbé váljanak. A YourArt kerámia stúdió termékeit pedig nem csak megvásárolhatjuk, de workshopjaikon magunk is megtapasztalhatjuk az agyaggal való munka szépségét.
 
 
 

A Hónap tervezője májusban: 

AGNESKOVACS


Kovács Ágnes a MOME hallgatójaként alapította meg márkáját a táskái iránti érdeklődéstől ösztönözve. A kezdetektől jól felismerhető – egyszerűségre, tisztaságra és tömörségre törekvő – designszemlélete azóta is a meghatározó alapelve a kollekcióinak. Inspirációt az őt körülvevő urbánus közegből merít, a zajos inger- és információrengetegben a vágyott nyugalmat és tisztaságot keresi. A táskák jellegzetes karakterét az Ágnes által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a varrással rögzített végső forma. A kialakított, tiszta alapformákat mindig figyelemre méltó, de finom részletek egészítik ki. Az AGNESKOVACS esztétikája így minden felesleges részlet elhagyásával, a funkció által vezérelt formák friss puritánságában valósul meg.
 
 

 
További információ: www.wamp.hu
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/808205052712308/
 Hasonló események