Bezárás

Keresés

Bezárás

A 10 éves Je Suis Belle 2016. tavaszi-nyári kollekciója

A Je Suis Belle 2016-os tavaszi-nyári kollekciója a márka 10 éves születésnapját ünneplő jubileumi kollekció.

Hihetetlen, hogy az egyik legszebb nevű magyar tervezői márka is már 10 éves.
Ennyi egy párkapcsolatban is igazán dicséretre méltó időszaknak minősül, nemhogy a magyar „ruhaiparban”.

A francia név és a „Szép vagyok” üzenet egy olyan egyedülálló márkát takar, mely alatt a kortársakhoz hasonlóan, egy olyan tervező páros alkotja kollekcióit immár tíz éve, akik nem követők; akik számára nem feltétlenül a nemzetközi megfelelés és az integrálódás a cél.
 
Önkifejező szándékaikat más művészeti ágak bevonásával teszik még egyedibbé, és az így születő alkotások úgy reflektálnak a világra, a környezetre, társadalmunkra és kultúránkra, hogy a viselőik révén szerves részévé, akár formálójává váljanak.

A mostani kollekció ugyanezen értékek mentén, részben retrospektív visszatekintésként készült; nemcsak nosztalgikus összegzés, de a márka alapértékeinek jövőbe mutató újrafogalmazása is. 

A Je Suie Belle szemléletének alappillére a divattervezéshez való alkotói irányú hozzáállás. Az egyszerű nyers, dekoratív és légies darabok finom gegekkel, játékos felszabadultsággal saját mitológiát teremtenek.
 
 

A Je Suis Belle által ihletett nőiesség lényege nem a divatkövetés, hanem az egyéniség megfogalmazása, személyes szabadság kifejezése. 

A mondanivaló lényegretörő megfogalmazására szolgál a kollekció konceptualitása, a fehér szín puritanitása és a monoton anyaghasználat, amelyet új, meg új kontextusba emel a funkcionális díszítőelemek alkalmazása.

Egyszínű, pontosabban szín nélküli, csupa fehér kollekcióval kijönni rendkívül merész húzás. Kell hozzá az a fajta alkotói bátorság, nemtörődömség és kreativitás, amivel a tervező páros mindig is briliánsan tudott élni.

Szinte ugyanezek a jellemvonások kerülnek előtérbe majd a viselőiknél, hiszen fehér ruhát is egészen kevesen mernek hordani, ami a nagy átlagot illeti: kényes szín, kifejezetten ráirányítja az emberre és alakjára a figyelmet.... Egyéniség kell hozzá és stílus.

Sokan várjuk, hogy felpróbálhassuk minimum a fél kollekciót :-)

A ruhákhoz ismét Veszprémi Gabriella tervezte a táskákat.

A kollekció jelenleg a TREASURE Budapestben és a MONO Art and Designban érhető el.
 
A lookbook képei:
 

 
Címkék: 2016_SSHasonló bejegyzések