Bezárás

Keresés

Bezárás

A nő nyolcszor - DittaFelt Eden *Women*

Vanyovszki Mária

A nők összehangolt sokszínűségét mutatja meg a DittaFelt nemrég megjelent, természetes színezékkel megalkotott öltözékkollekciójával és a kézzel nemezelt kiegészítőkkel.
 
A DittaFelt márka az utóbbi években új arculatot vett fel és az exkluzív, növénnyel festett ruházati termékekre helyezte a fókuszt. A kollekciók középpontjában a fenntartható tervezés elve áll. Miközben a tervezés személyes intuíciókat követ, a darabok erőteljesen textil fókuszúak, ahol a tradíciók megőrzése, a nőies formák kialakítása, a nők igényeinek hangsúlyozása áll.
 

Inspiráció

„A mostani kapszulakollekció tervezése során női karakterek és azon belül nyolc női archetípus inspirált:
Artemis - vadon, Pallas Athéné - harcos, Héra - házasság, otthon, Déméter - anya, anyaföld, Persephoné - a lány, Aphrodité - szerelem, Hestia - érintetlen, Hekaté - mágus. A blúzok tervezésénél az egyes archetípusok esszenciáját kerestem. Színeket, szavakat, mintákat, mozdulatokat, emlékeket, erőket, illatokat, matériákat, motívumokat, minden olyan megfogható és megfoghatatlan elemet, amit egy karakter előhív, és abban jól érzi magát.”
- meséli a tervező, Simon Judit.

Így jött létre az archetípusokból kiindulva a nyolc fantázianévvel ellátott forma, mely mind magán viseli az egyedi jegyeket.
 

A limitált darabszámú kapszulakollekció blúzokból és kimonókból áll.
 
A hernyóselyem blúzok csoportja a Whispers of silk címet kapta, ami jelenti a selyem suttogását, a selyem meséjét is.
 

A DittaFelt kimonók egy könnyedebb stílust képviselnek a kollekción belül. Megtalálható közöttük a visszafogott, kifinomult és a művészibb, színesebb stílus is.
 

A növényi festés révén ezek a darabok teljesen egyediek, színekben nincs két tökéletesen egyforma. Magukon hordozzák a márka elveit: művészet, fenntarthatóság, nőiesség.
 


Koncepció

A kampányképek koncepciója szerint különböző női karaktereket úgy mutatnak be, hogy hangsúlyt kapjanak az egyedi jegyek, a személyiségek harmóniát találjanak a ruhákkal, ugyanakkor a szereplők tudjanak egymáshoz is kapcsolódni.

„Úgy képzeltem el, hogy a másság tiszteletét, izgalmát, a toleranciát is bemutatjuk, úgy hogy közben az alap értékeink találkoznak, és ez kivetül a képeken is. És ez sikerült.”
 
 

Tervezés

A blúzokra hímzett szimbólumok és a kézzel nemezelt látvány kiegészítők is a fenti gondolatmenetre lettek felfűzve, vagyis a különbözőségekben is egyetemesség gondolatára.

„Hangsúlyozni akartam általuk a természettel való kapcsolatunkat, utalni arra a mintakincsre, amely eredendő tudást hordoz és üzenettel bír; megjeleníti azt az egyetemes archaikus formavilágot a népcsoportra jellemző egyedi jegyekkel, amit örökségül kaptunk.

Ezek a szimbólumok megtanítanak minket újra látni, és összetetten, elvontan gondolkodni.

Az inspirációim a magyar népi motívumokból és formákból, ősi sziklarajzok motívumaiból, szkíta motívumkincsből, tradicionális tibeti viseletből, tradicionális orosz viseletből, ókori római viseletből kerültek ki, és párosítottam őket személyes intuíció alapján a karakterekkel."


Üzenete

A kollekció fontos mondanivalóval járul hozzá egyedi, személyes útjainkhoz és a mindennapok aktualitásaihoz.

„Minden apró megmozdulás számít, ami arról szól, hogy az emberi különbözőség és másság elfogadása miért ad hozzánk és nem elvesz. Hogy az értékeink megőrzése, az élet tisztelete, nem pedig elpusztítása, az összefogás miért alapvető emberi feladat.

Hiszek abban hogy a nők egyre jobban ki tudják bontakoztatni az erejüket; hiszek a női összefogásban."

 
 

A kampány modelljei más-más területen alkotó művésznők, akik egyéniségükkel plusz értékeket adtak hozzá a projekthez és így tették teljessé a mondanivalót.

_______

A kampányképek:
 


*Kreditek
Ruha, kiegészítő: Dittafelt @dittafelt.ethical www.dittafelt.com
Kender, fa ékszer: Garamvölgyi Tünde @garkajewelry www.garkajewelry.hu
Batik képek: Adorján Éva @labirinda
Kézműves üveggombok: @mathilda_knoepfe
Fotó: Belinszky Fanny @belinszkyphotography
Helyszín: @Studio_slux Budapest, www.studio-slux.hu
Smink: Fanni Weinper Makeup @fanniweinper_makeup
Modellek:
Bach Kata @bach_kata www.bachkata.hu
Adorján Éva @labirinda www.labirinda.com
Vachter Linda @lindavachter
Tejeda Erika @erikannatejeda
 

Címkék: DittaFeltHírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések