Bezárás

Keresés

Bezárás

Bennünk a gyermek... - Alma Vetlényi 2019. tavaszi-nyár

Az Alma Vetlényi 2019-es tavaszi-nyári kollekciójából már láthattunk darabokat a tavaly őszi Marie Claire Fashion Days-en. A zero waste tervezéssel ismertté vált alkotó, Alma ezúttal személyes gyermekkori emlékeiből inspirálódott.

Saját, gyermekkori ruháinak forma- és színvilágát dolgozta fel és értelmezte újra dekonstruktív módon. A kampányfotókat ennek megfelelően Alma egykori általános iskolájában fotózták.

A szabásvonalakban és sziluettekben fellelhető gyermeki játékosság ezekben a felnőtt darabokban új értelmet nyer. A fodrok itt már nem díszítő, hanem funkcionális szerepet kapnak. A kivágások egy-egy testrészt finoman kiemelnek és szimbolikus jelentést is hordoznak, a tervező szerint az emlékek hiányos részeit jelképezik.
 

Az új kollekció három imidzsdarabján kézi hímzések találhatóak, melyek a tervező gyermekkori naplójából kiragadott mondatok. Ezek a mondatok újra és újra aktuálissá válnak, ahogy a divat egyes korszakai visszatérnek.
 
 
A hímzések a ruhák belső oldalán találhatóak, ezzel szimbolizálva az ember belső, személyes értékeit, melyeket csak akkor ismerhetünk meg, ha közelebb kerülünk egymáshoz. Az ilyen megismerések adják az alapját a mély, fenntartható kapcsolatoknak.
 
 

Az új kollekciónak központi gondolatát a színek, a színek harmóniájának együtthatása, egyenrangúsága adja. A ruhák színe egy fontos és aktuális kérdésre hívja fel a figyelmet: a rasszizmusra és az ellene való fellépésre. (Az Alma Vetlényi márka egy kampányt is indított a Rasszizmus Elleni Világnapon.)
 
 
 
 
A kollekció a természetes nőiesség híveit kívánja megszólítani. Azokat a nőket, akik a tudatos életmódjukat és a fenntartható értékeket öltözködésükön keresztül is szeretnék kifejezni és képviselni.
 A fenntartható és etikus divat hazai képviselőjeként a ruhadarabok fontos részét képezi a természetes anyaghasználat – ez esetben hernyóselyem és pamut –, valamint a szabászati hulladékgazdálkodás elvein alapuló kivitelezési folyamat.
 

A kollekció pár darabjával mi is fotóztunk tavaszi outfit sorozatunkban.
 
____
Kampányképek: 
 
 

Kreditek:
Kreatív Direction: Vetlényi Alma_ almavetlenyi.com
Fotó: Albert Alianna_ albertalianna.com
Smink: Papp Szandra és Dés Bianka
Modell: Csilla és Panna_ Attractive Models_ attractive.hu Cipő: Vagabond ShoemakersHasonló bejegyzések