Bezárás

Keresés

Bezárás

Egyetemi feladatból punkos polgárpukkasztás Budapest utcáin

Mi történik, ha egy divattervező hallgató egy már a piacon aktív divattervezővel konzultálva készíti el egyetemi feladatát?

Lookbook editorial hangulatban!

 
Zimonyi Gwendolin, a MOME hallgatója Alexander Richardot kérte fel, hogy art directorként segítse az öltözéktervezési munka képanyagának elkészítésében.

A punkos szubkultúrát mesterien megidéző fotók oldalunkon debütálnak.
 

„Feladatom egy ikonikus öltözék kiválasztása volt, amellyel a félév során mint stílusinspiráció és rekonstrukció foglalkoztunk. Az én darabom Vivienne Westwood bondage suit névre hallgató kabátja lett, amely a legjobban reflektál a hetvenes évek punk divatjára.” - meséli Gwendolin. - „Azért ezt a darabot választottam, mert a mondanivalóját, a fiatalság leláncoltságát, röghöz kötését, a politikai nézetekkel való szembefordulást és lázadást most is aktuálisnak érzem."
 
 
"Első tervezésem során a választott ruhadarab rekonstrukciója volt a feladat, majd belőle kiindulva újra alkotni azt és kollekciót tervezni. Szerettem volna az eredeti kiindulási pontomra reflektálni, így az alap szabásvonalakat meghagytam, majd díszítésében, variálhatóságában és anyaghasználatában csempésztem bele valami merészebbet, ami a mai trendekhez közelebb áll.
 
 
A pántokat újraértelmezve és funkciót adva neki hevedereket használtam. A variálhatóságot szem előtt tartva olyan darabokat terveztem, amelyek hossza és fazonja könnyen változtatható, kifordítható és párosítható utcai viseletként is.

A punk stílus védjegye a fémek használata, így ehhez én is ragaszkodtam és a tervezéseim során visszacsempésztem őket.

Anyaghasználatban gyapjúszöveteket használtam, kockás mintásokat, mint az eredeti kabátnál; de az egyik megvalósított tervezésem során én magam alakítottam a mintát hímzéssel, így csak bizonyos helyeken megjelenítve azt, hogy ezzel is innovatív formába emeljem vissza a kiindulási stílusjegyeket és ezzel tegyem ujjá, merészebbé, szokatlanabbá."
 
 
 
Az így elkészített öltözék Alexander Richard fantáziáját is beindította, aki így vallott a fotózásról:

„A tervező tanárai egy lookbook anyagot szerettek volna látni, de a tervezett és kivitelezett ruhadarab, illetve a rekonstruált ikonikus kabát megérdemelte az image fotózást! Természetesen figyeltünk arra, hogy megfeleljünk a követelményeknek és úgy fotóztuk, hogy minden kritériumot betartsunk, viszont mégse csak egy sima lookbook anyag legyen."
 


Az eredmény: sugárzó fiatalok szerelmes, punkos polgárpukkasztása Budapest utcáin!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kreditek:
Zimonyi Gwendolin
Öltözék- és mintatervezés specializáció
MOME BA2
_________
designer: @zimonyigwendolin
photo: Orbán Szilárd @szilard_orban
art director: Alexander Richárd @saymyname_richi
MUA: Domonkos Eszter @eszterdomonkosmua
models: KATRINA és Levente (WAM)
 Hasonló bejegyzések