Bezárás

Keresés

Bezárás

émé 2015. őszi-téli kollekció

Forrás: marieclaire.hu

A nagyvárosi nő könnyed, francia eleganciája: a márka új kollekciója, a Soulages nevet kapta.

Lassan két éve, hogy az émé szemtelenül fiatal tervezőpárosa berobbant a köztudatba, pedig – elmondásuk szerint – nem csinálnak mást, mint a belőlük jövő ösztönös sugallatnak engedve olyan ruhákat terveznek, melyeket maguk is szívesen viselnének. Az intuíció bejött, az émé pedig elindult a letisztult szabásvonalakkal és különleges megoldásokkal kikövezett siker útján, hogy idén immár negyedszer térjen vissza egy ízig-vérig "émés" kollekcióval.

Az émé őszi-téli kollekcióját Pierre Soulages ikonikus festményei ihlették: a szinte mindent körülölelő fekete, az ellenpólusként jelenlévő fehér és az itt-ott felbukkanó üde kék. Jóllehet, Soulages vászonra alkot, művészete és festményeinek világa közel áll az émé tervezőpárosáéhoz: mindnyájukat a sötét és a világos, a fény és az árnyék közötti ellentét ihlet.

A különleges inspiráció eredményeként az émé tervezőpárosa úgy döntött, hogy ecsetet ragadnak, és saját maguk mesélik el a kollekció történetét a lehető legkülönfélébb anyagokon keresztül; így vált a gyapjú, a muszlin, a selyem, a farmer, a lóden, a kabátszövet és a soft shell a Soulages kollekció alapjává.

A színek tekintetében a tervezők megmaradtak a festő védjegyénél, a feketénél és a fehérnél, csak néhol csempésztek egy leheletnyi kéket, hogy még izgalmasabbá tegyék a kollekció két mintáját. A szabásvonalakat a letisztult elegancia jellemzi, de az asszimetria, a különleges gallérmegoldások, zsebek és a hosszanti vonalak gondoskodnak az igazi émé-érzésről, legyen szó kabátról blúzról, mellényről, ruháról, pólókról, hosszított felsőkről, pulóverekről, vagy táskákról.

A tervezők célja a Soulages kollekcióval, hogy hűek maradjanak az őket jellemző kifinomultsághoz, a jól kombinálható, praktikus darabokhoz, amelyek magukban viselik azt a bizonyos je ne sais quoi– t, azaz a francia eleganciát, amitől egy émé ruhadarab több lesz, mint egy egyszerű ruhadarab.
 
A lookbook további képei:
 
 
Elérhetőség: Facebook/eme.design.eme
Üzlet: One Fashion – Bp. IX., Ráday u. 9.Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések