Bezárás

Keresés

Bezárás

Saját varrodával az etikus gyártásért és a minőségi termékekért – PLIÉ tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

A PLIÉ ruhái olyanok, mint az analóg fotók. Nem készül belőle több ezer darab, hogy egy majd jó lesz. Biztosra mennek, és csak azt komponálják meg, amivel értéket adnak. Értő szemek odafigyelése és gondos kezek minőségi munkája garantálja, hogy a PLIÉ bármelyik alkotása kiemelt darabja legyen a ruhatárunknak.

Ahogy a régi fotóművészek megkomponálták a megfelelő pillanatot, úgy alkotják meg a lányok is a PLIÉ időtálló darabjait. A saját varrodával működő magyar márka működésében fontos az etikus gyártás, a természetes anyag, a magas minőség, a kényelmes fazon és a jó kombinálhatóság.

Francia sikkel és helyi értékteremtéssel érik el azt, amit fenntartható öltözködésnek hívhatunk.
 
 
A napokban debütált tavaszi-nyári kollekcióban a márkától megszokott pasztell árnyalatok mellett, élénk, kirívó színekből is válogathatunk. A meleg földes, bézs hangulatából üdítően emelkedik ki a friss almazöld, a ragyogó korall és a látványos kanárisárga. A kollekció visszatérő mintája pedig a csíkos.
 
 
 
A minimalista szabásvonalú ingek, mellények, lenge nyári zakók és szabadon kombinálható szettek ötvözésében egyszerre érvényesül a finom trükk és a klasszikus formavilág.
 
 
A szezonális anyaghasználatában a könnyed és természetes alapú len és pamut mellett a fenntartható forrásból származó viszkóz, tencel, és cupro is megtalálható.
 
 
A szezonra három új PLIÉ táskával is készültek: az élénk eper és lime színű RONDE, és a visszafogott olíva színű GRAND PLIÉ. A táskák olasz prémium bőrből készülnek.
 
 
A PLIÉ a prémium, hosszú életű termékek megalkotásakor a kreatív műhelymunkára helyezi a hangsúlyt. A márka 2022-ben saját varrodát alapított, ahol a tervek magyar varrónők kezei alatt kelnek életre. Ez a döntés nem csupán a gyártási transzparenciát és a tudatosságot erősíti, hanem az ökológiai lábnyom csökkentése szempontjából is kiemelkedően fontos.
 
A kortárs darabok nemcsak a hazai divatra érzékeny kört szólítják meg, a hazai gyártású slow fashion darabok egyre növekvő külföldi vevőréteget is elérnek.

A PLIÉ továbbra is arra ösztönzi a nőket, hogy emeljék ki természetes szépségüket, és egyediségüket felvállalva merjék kifejezni önmagukat a ruháikon keresztül. Ahogy Zsófia és Virág egyéni motivációikban megfogalmazták, ruháikkal megoldást nyújtanak azoknak is, akik alkatukból adódóan egyedi méretekre, formákra vágynak. Céljuk, hogy kifinomult öltözékeikkel mindannyian hozzájáruljunk egy változatos utcaképhez.
 

 
_____
Fotó: Kecskés Márton
Styling: Laczkó Mónika
Smink, haj: Kiss Csilla
Modell: Balázs Luca, Axente Gréta
 
További képek a kollekcióról:
 
Címkék: PlIÉmagyar divatHírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések