Bezárás

Keresés

Bezárás

Természet és minimalizmus – ZSOFIHIDASI: LINES

Ha nem is engedhetjük magunknak, hogy tetőtől-talpig magyar tervezők termékeit viseljük, időnként érdemes egy-egy markáns, szerelem darabot beszerezni. Lehet ez egy kiegészítő, egy ékszer vagy éppen táska, ami a hétköznapokban is olyan egyedivé teszi öltözékünket, melynek révén a különlegesség érzésével minden búval-bajjal könnyebben bírkózunk majd meg.

Tökéletes társ lehet például egy ZSOFIHIDASI táska. Az oldalon bemutatott korábbi BLUE HOUR kollekció is különös művészi érzékenységgel készült, a legújabb vonal, a LINES szintén a természetből merítve mégis egy egészen másfajta hangulatot közvetít.
 
A ZSOFIHIDASI márka 2014-ben alakult, kollekcióira a szezonalitás helyett a koncepcionalitás jellemző.
 
Minden egyes kollekció alapját egy-egy textiltechnika alkotja, ez a technika jelenik meg egyéni átírással a termékekben. A legújabb, LINES kollekció az MMA Fiatal Művészek Alkotói Ösztöndíja támogatásával valósult meg 2016-ban.
 
 
 
Ihletők: a nyár, a vízpart, a víz közelségéből áradó varázslatos nyugalom, a hullámok és szüntelen játékuk, mely nem enged el magától.
 
 
 
A LINES táskakollekciónkban a természetben fellelhető hullámos, organikus formák letisztult, minimalista vonalvezetéssel jelennek meg. A nyári vízpart színei, a hullámok játéka és fodrozódása mellett a szövés technikája inspirálta a kollekciót.  
 
 
A legfinomabb juh nappa és marhabőrből készült pénztárcák és válltáskák hangsúlyos részein a szövés és bújtatás technikájával létrehozott plasztikus felületek, rétegek lágy íveket rajzolnak ki.
 
 
Az AZURE válltáska különlegessége, hogy a táska formája is a bújtatás technikájával jött létre.
 


Az időtálló, minőségi anyagokból megalkotott kiegészítők dinamikáját, a tervező, Hidasi Zsófi innovatív technikák, s új megoldások iránti elkötelezettsége adja. A tervező kihasználva a felületekkel való kombinálhatóság lehetőségeit, egyszerre ragadja meg a víz nyugalmát és mozgalmasságát. A  kollekció minden egyes darabjában lakozik egy kis költőiség, viszont pont annyi, amennyi különlegessé teszi a mindennapi használatra szánt tárgyakat.
 
 

A ZSOFIHIDASI stúdió havonta látogatható eseménnyel várja a márka iránt érdeklődőket a Henrich Udvarban lévő stúdióban. (Heinrich Alkotói Szint, 1084 Budapest, Üllői út 32. 2. emelet). Részletekért érdemes figyelni a márka facebook oldalát.
 
Fotók: Had Zita 

 Hasonló bejegyzések