Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Használjunk parfümöt, hogy izgalmassá tegyük napjainkat

Szponzorált cikk

Az illatok izgalmas világa mögött összetett tudomány rejlik, és kedvenceinket a parfümőrök hosszú hónapokig tartó elkötelezett munkája teremti meg. Így nem meglepő, hogy a parfüm művészete rejtélyesnek tűnhet számunkra. Gyakran hallhatjuk, hogy egyes illatok befolyásolhatják érzékszerveinket: hangulatunkat javíthatják, energiát adhatnak, vagy éppen emlékeket idézhetnek fel. Fontos tehát gondosan választani, hiszen az aroma szorosan kapcsolódik személyiségünkhöz és jellemképünkhöz.
 

Hogyan válasszunk parfümöt?

A sokszínű parfüm kínálatban vajon hogyan válasszunk a különböző illatok között? Mit jelentenek az illatpiramisban elhelyezett iránytűk, mint az illatjegyek és illatcsaládok? Régebben amikor randevúra készültünk vagy társasági összejövetelre, akkor kellett valamit magunkra fújni, hogy jó benyomást keltsünk, jelenleg a különböző aromák életünk részévé váltak. Az illatok anatómiája hasonló a biológiai szervezetek felépítéséhez. A parfümök összetétele különböző időközönként bocsátja ki az illatokat a bőrön, ami megváltoztatja az illatot az idő múlásával. Az illatpiramis három szintből áll: a fejillat, a szívillat és az alapillat. A fejillat gyorsan elillan, míg az alapillatok hosszabb ideig megmaradnak.

A négy fő illatcsalád (virágos, gyümölcsös, keleties és fás) könnyíti meg az illatok kiválasztását. Minden családnak megvannak a jellegzetes aromái, és a választásban segíthet, ha megismerjük ezeket és megtaláljuk a hozzánk legjobban illőt. A virágos illatok édesek és könnyedek, míg a gyümölcsösök frissek és nőiesek. A keleties illatok erőteljesek és titokzatosak, míg a fásak szárazak és erőteljesebbek.

Mire figyeljünk oda a parfüm kiválasztása előtt?

A parfüm kiválasztása előtt fontos szempontokra érdemes figyelmet fordítani. Először is célszerű választani egy adott illatcsaládot, mert ez jelentősen leszűkíti a választékot, és könnyebbé teszi a döntést. Emellett vegyük figyelembe azt is, hogy bizonyos illatok sem mindig illenek minden évszakhoz, napszakhoz és alkalomhoz. Tehát amikor parfümöt választunk, gondoljunk arra, hogy tavaszi/nyári vagy őszi/téli szezonra, napra vagy éjszakára szeretnénk-e illatot. A mostani tavaszi/nyári időszakra például jobb választás lehet a citrusos vagy gyümölcsös illatok, míg télen inkább a fás vagy keleties parfümöket részesíthetünk előnyben. A szakértők azt vallják, hogy nappalra általában könnyedebb illatokat, míg estére karakteresebb parfümöt permetezzünk magunkra.

Parfüm, mely ruhán is megmarad

Napjainkban az igazán divatos parfümviselés új szintre lépett: a ruhára, sálra vagy akár a kabát, zakó bélése is megérdemel egy kis illatot. Ez az aroma hosszan megmarad, ugyanakkor lényeges, hogy ne feledkezzünk meg róla: a minőségi illat nem mindig jár kéz a kézben az erős parfümfelhővel. Legyünk óvatosak a választásnál, és bátran kérjünk tanácsot hozzáértőtől, hiszen a parfüm nemcsak személyes örömforrásunk, hanem környezetünk is élvezni fogja. A legjobban hozzánk illő, az alkalomhoz és az évszakhoz legjobban passzoló parfümöt használjuk. Ha figyelembe vesszük ezeket az információkat, már lényegesen közelebb kerültünk az ideális parfüm megtalálásához, mint gondolnánk. Sokan meglepődnek majd, hogy az otthonunk is lehetőséget nyújt arra, hogy a parfüm meghatározza a hangulatot. Egy kevés parfüm az ágyneműre vagy a függönyökre kellemes és intim légkört teremthet, míg egy kis permet az öltözőszekrénybe vagy a szőnyegre frissességet ad és otthonossá teszi a teret. Családi összejövetelkor vagy vendégek fogadásakor különös jelentősége lehet.

Kísérletezzünk bátran az összetevőkkel, inspirálódjunk.

Ahogy a fentiekből láthattuk az életünk szó szerint színesebbé válik a parfüm használatakor, alkossuk meg saját illatunkat és legyen az, amelyik meghatározza vagy épp kiemeli személyiségünket.
Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések