Bezárás

Keresés

Bezárás

Kalligráfia a kifutón - Courrèges 2024 AW

Vanyovszki Mária

Személyes esztétikámban az a kollekció üti meg a mércét, amelyik szexi. Amikor ezt egy őszi-téli ruhatárral sikerül összehozni, azt extrán nagyra értékelem. És hogyan lehet mindezt három-négy színállásból megvariálni? Ezt mutatta meg Párizsban Nicolas di Felice, a Courrèges márka kreatív vezetője.

Míg a hasonló színvilágú Dior kollekciót hatalmas körítéssel (hosszú leíró szöveg megjelentetésével, látványos díszletek között, ikonikus slágerek kíséretében) adták elő, itt nem volt semmi.

Csak egy nagy pulzáló, hófehér tér, egy szívdobogás, egy lélegző aljzat és egy meditatív mantrás hangulatú zene, amit mindenki úgy értelmezhet, ahogy akar.

A ruhák pedig… A ruhák önmagukért beszélnek.
 

A modellek a nagy fehér térben végigvonulva úgy hatottak, mint a szépírás a papíron.
 
Betűk és szavak helyett itt izgalmas szabászati megoldásokat láthattunk szívdobogásra és erotikus sóhajtásra emlékeztető hangeffektekre vonulva.
 

A mantra-szerű ismétléssel beinduló, meditatív technó zene is ezt az erotikus hangvételt viszi tovább, amit a lányok első zsebekben tartott keze elindít.
 

NŐISÉG, VÉDELEM, MEGERŐSÍTÉS

 
A hason tartott női kéz sok mindent jelenthet. Önmagunkkal való törődést, védelmet, önvédelmet, gyógyítást, szexualitást...
 

A kendős átkötéssel kialakított napszemüvegek, melltartók, az elegáns tépettség, a cafatos ruhák és szoknyák még közelebb hozzák a testiség fontosságát.
 
 
 
A fenntartható divat működtetésének egyik fontos lépése lehet, hogy elengedjük a tavaszi-nyári, őszi-téli kollekciók halmozását, helyette egymással jól kombinálható, rétegezhető, évszak független darabokkal bővítjuk a palletát.
 
Courrèges 2024-es őszi-téli a kollekciójában erre is példát mutat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A show visszanézhető itt: courreges.com/show
 
A márkáról:

A Courrèges márka 1961-ben alakult, amikor André Courrèges, a francia tervező, saját divatházat nyitott Párizsban. Az 1960-as években vált ismertté minimalista, futurisztikus stílusával és az általa tervezett 'space age' ruháival. Újszerű szabásvonalaival és az ipari anyagok használatával Courrèges akkor forradalmasította a divatot. Bár az alapító az 1970-es években visszavonult, a márka a mai napig jelentős szereplője a kortárs divatnak.
 
_____
Képek: Courrèges 
 
Címkék: CourrègesPárizs



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek