Bezárás

Keresés

Bezárás

My body, my rules – élj a saját szabályaid szerint

Vanyovszki Mária

Az én testem, az én szabályaim – üzeni mindenkinek a Prieston tervezője, Nagy Noémi, aki úgy véli, minden nő gyönyörű akkor, ha elengedve a megfelelési kényszert, mer önmaga lenni. A fiatal designer a saját bőrén tapasztalja nap mint nap, mennyi elvárás létezik a nők irányába, ezért döntött úgy, hogy kampányba kezd.
 
Noémit idén áprilisban, Heroin névvel illetett, 2016-os őszi-téli kollekciójának bemutatóján ismertem meg személyesen. Sajátos kiállásáról, önmagunk elfogadásának és önbizalmunk növelésének érdekében tett megmozdulásairól viszont már előtte is hallottam.

A My body, my rules kampányt Nagy Noémi saját tapasztalatai hívták életre.

Persze, tudom, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt, és hogy előttem is sokan kiálltak már emellett az elv mellett, de tervezőként azt tapasztalom, hogy azok a nők, akik nem úgynevezett „tökéletes” alakkal rendelkeznek, sokkal nehezebben jönnek be hozzám, mert félnek attól, hogy mi csak 36-os méretben gondolkodunk. Hát nem, de ez az egész nem csak a súlyról szól – mondja határozottan a tervező. - Szerintem nőnek lenni nem kor, méret vagy elvárás kérdése. Amikor korán férjhez mentem, vagy amikor a kisfiam megszületett, nekem is mindenki meg akarta mondani, mi a jó, hogyan kellene élnem, öltözködnöm, milyen anyának, feleségnek kellene lennem, mit dolgozzak mellette és hogyan... De én hiszek abban, hogy senki más nem mondhatja meg nekünk, hogyan érezzük jól magunkat a bőrünkben, csakis mi. Hiszek abban, hogy megfelelnünk elsősorban önmagunknak kell, a lényeg, hogy mi elégedettek legyünk magunkkal, hiszen bármilyen is a testünk, bármit is csinálunk, gyönyörűek vagyunk. Dobjuk hát sutba a megfelelési kényszert, és legyünk boldogok azzal, amink van! Ennek a gondolatnak a jegyében született meg a My body, my rules szlogen, és reméljük, egy kicsit segíthetünk abban, hogy egyre többen érezzék magukat jól a bőrükben.
 

Ma már több ismert hazai hölgy kiállt a tervezőnő gondolatai mellett, Tatár Csilla például a Prieston pólójával üzent az őt támadóknak A Dal egyik emlékezetes adásában, de Radics Gigi, Cserpes Laura, Lola, vagy a népszerű stylist, Holdamf Linda is viselt már My body, my rules feliratú pólót nyilvános szereplésen.

Értelmezésemben ez a hitvallás nem pusztán arról ez előszeretettel kiemelt esetről szól, hogy ha egy nő fölszedett magára pár kilót, az az ő saját magánügye. Sokkal inkább úgy tekintem, hogy ebben a megfelelési kényszerekkel terhelt világban figyeljünk végre befelé, a saját igényeink felé, találjuk meg, hogy mi mit akarunk, mitől érezzük magunkat jól a bőrünkben, és azon kezdjünk el dolgozni.
 
Ruhapróba a Prieston Showroomban - 2016. 09.15 - Fotó: Gottheephoto

Legutóbb két világsztár tisztelt meg azzal, hogy ellátta a kézjegyével ezt a pólót, és ez újabb lökést adott abban, hogy ne adjam fel, igyekezzek minél több emberhez eljuttatni az üzenetet" – szögezte le Noémi, aki elárulta, a My body, my rules nem ér véget egy kollekcióval, folytatódik, és reméli, hatására egyre több nő meri majd felvállalni önmagát.
 
Egy dolgot még szeretnék hozzátenni. Sokak elsődleges reakciója lehet a fotók láttán, hogy könnyű nekünk/neki szónokolni, hisz gyönyörű, fiatal nő, hibátlan bőrrel, szuper alakkal és tökéletes frizurával. És elindul az irigység és féltékenység lavina... Hát nem! Mert az élet piszok nehéz tud lenni, és soha nem tudhatod, hogy a másik, akár Noémi, akár én, talán pont ugyanazokat vagy még keményebb küzdelmeket vív nap mint nap az egészségéért, a megélhetésért, a szeretetért, a boldogságért, a saját maga elfogadásáért. Akármiért. Mégis odateszi magát, hogy példamutatással másoknak is segítsen.

A lényeg az ELFOGADÁS!

Ne ítélkezzünk egymás fölött, hisz mindenki más; a saját igényeink és utunk megtalálása mellett a másikat is fogadjuk el az ő másságával együtt.
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek