Bezárás

Keresés

Bezárás

Printelt vidámság - A strandolás és a vizes sportok élménye alkattól függetlenül

Írta: Vanyovszki Mária

Az áprilisi szeszélyes időjárás ezúttal a megszokottnál is nagyobb szélsőségeivel mutatja meg magát. Pár héttel ezelőtt még egy olyan sajtótájékoztatón vettünk részt, ahol a magyar fürdőruha márka, a Pelso mutatta be legújabb kollekcióját szabadtéri helyszínen. Ha nem is volt kánikula, de a Bródy-villa csodás kertjében felvonuló modellek a nyarat idéző, ragyogó napsütésben sétálgathattak a csábító medence mellett.

A márka több izgalmas újítást hozott 2017-re. Saját tervezésű mintákkal készült, printelt anyagokat használtak és a fürdőruhák mellé strandra, fesztiválra, városi viseletre alkalmas darabokat is terveztek, ill. bemutatták első kiegészítő-kollekciójukat is, a különleges anyagú strand táskákat és az elegáns kalapokat.

Pár héttel korábban a Pelso showroomjában jártam, ahol Mészáros Angélával, a márka tervezőjével beszélgettünk: „Az idei kollekció tervezésénél volt egy kiinduló motívum, a japán halásznők ruházata, mely egyes fazonjaink fűzésében és a tekerhető pántokban visszaköszön, de a hangsúly nagyon hamar átkerült a printekre. Annyira magával ragadta az egész csapatot ez a kreatív alkotási folyamat, hogy egészen új irányba mentünk vele.”
 

A márkának van saját grafikusa, de ami a mintákat illeti, csapatmunka volt: mindenki hozzászólt, alkotott, melyből rengeteg alkalmazható verzió született. „Végül tíz printet választottunk ki és dolgoztunk fel. Fontos volt, hogy ha már ebbe az irányba megyünk, olyan mintáink legyenek, ami nem köszön vissza. A PELSO egyediségét úgy tudja megtartani, ha a nyomatokban is teljesen a saját világát követi.”
 
 

A PELSO legújabb, 35 darabos kollekciójában mindenki garantáltan megtalálja az igazit. A márka ugyanis minden alkatra gondolva széles választékot kínál színben, fazonban és méretben, mindezt időtálló minőségben. „Magas klórállóságú, 50 faktorig védelmet nyújtó, kétirányú, rugalmas mozgású darabok ezek. Minden fontos minőségi és kényelmi tulajdonsággal bír. Mi magunk is teszteljük a darabokat, akár egy új fazon esetében, hogy mennyire kényelmes a viselet. De a printelt daraboknál fontos volt a színállóság is, így hosszú időre termálvízbe áztattuk, ill. a napon hagytuk. Mindent bírt.”
 
 

Tizenhárom különböző fazon található ebben a kollekcióban, és bár a mintás darabok kaptak ezúttal főszerepet, a fekete az, ami mind a tizenháromban elkészült. „A feketéből legyártunk minden fazont, hisz az a fürdőruhák kisestélyije. Klasszikus alapdarab. És így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.”

A fürdőruhák többsége felsőruházatként is hordható. Erre a legkézenfekvőbb példa a tavalyról már ismert, beépített bandeau-kosaras bikinifelsőjével megújított, 19-es modell.
 
 
 
A leggingeket a különleges minták és a magas derék teszik alkalmassá arra, hogy ne csak a futópályán, hanem egy partiban, vagy hétköznap is feldobják a megjelenésünket. Az övbújtatóknak köszönhetően kiegészítőkkel kedvünkre alakíthatjuk tovább a stílusukat.
 


A PELSO strandruháit is úgy tervezte meg, hogy ne csak a tengerparti nyaraláson, vagy egy Balaton-parti esti fröccsözés alkalmával, hanem fesztiválokon, vagy forró, nyári budapesti estéken is hordhatóak legyenek.
 
 
 
A kollekció darabjait egymással is izgalmasan kombinálhatjuk.
 
 
A fürdőruhák stílusára egyfajta időtlenség is jellemző. Szívesen inspirálódnak a 30-as, az 50-es, vagy éppen a 70-es, 80-as évek nemzetközi divatjából, de közben mindig illeszkednek az aktuális trendekbe is. „Új fazon például ez a variálható alsó résszel kisnadrágossá alakítható egyrészes fürdőruha. A szögletes kivágása jellegzetes PELSO motívum, ahol a stircelést alkalmaztuk, mely egy felsőruházati technológia. Összhatásában kicsit a 40-es, 50-es évek olaszos „Mamma” világát idézi, ugyanakkor egy fiatalos lendülettel megspékelve.”
 

A PELSO széles spektrumú kínálatával üzeni, hogy minden nő úgy gyönyörű ahogy van, lehet fiatal vagy idős, vékony vagy teltebb; ők minden alkatra gondolva széles választékot kínálnak színben, fazonban, méretben és időtálló minőségben.

A férfiak részére is készítenek fürdőruhákat: boxer és bermuda fazonú darabokat.
 
A Salon csodás képeit a bemutatóról Nerpel Nikoletta, Nerpel Photography készítette.
 
Videó a bemutatóról:
 
 
Még több kép:
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek