Bezárás

Keresés

Bezárás

Repülj a vízzel Mantában! – Red Dot díjas új szerelem

Vanyovszki Mária

A magyar sportmárka címkéin található szöveg így szól: „Fly in the water”. A víz valóban az a szabad közeg, ahol az ember a gravitációt kijátszva "szállhat". Hatalmas ereje ugyanakkor nem ismer határokat; tulajdonképpen csak a természet jóindulatán múlik, hogy a partokon belül maradva nem foglalja el előlünk a szárazföldeket.
 
Ahogy a víz tisztel minket, úgy illik tisztelni nekünk is őt minden hatalmasságával, kincsével, a tapasztalásunkat segítő szépséges világával. 

És akkor repülhetünk a vízzel!

 
A magyar tulajdonú Manta Swim Kft.-nek a neve is erre a tiszteletre utal; a hat éve alakult vállalkozás és az általa készített márka nevét ugyanis egy manta rájás búvárélmény adta.

A Manta Swim jelenlegi termékpalettája széles választékot nyújt a versenyzők, a hobby úszók, a wellness-kedvelők, a vízparti utazást, strandolást szerető felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A vásárlók több százféle termékből választhatnak.
 
 
Jelen hír ugyanakkor nem csupán személyes úszás rajongásom okán került ide, az asalon.hu-ra. A márka minden évben lehetőséget ad fiatal designereknek egy-egy tematikus úszó kollekció megtervezésére, és a legutóbbi ilyen együttműködésből olyan szépségek születtek, amiknek nem csak én nem tudtam ellenállni.
 
 
Először a design szakmában nagy hírű, New York-i székhelyű Graphis Magazin jutalmazta aranyéremmel a Manta Swim Collection 2018-as Cartoon kollekcióját, legutóbb pedig az egyik legrangosabb európai design díjjal, a Red Dot Award: Communication Design-al tüntették ki a Manta Cartoon termékcsaládját.

 

Több mint hetven ország tizenötezer benevezett pályaműve közül érdemelte ki Vörös Botond alkotása a kimagasló elismerést.

Az esseni székhelyű Design Centrum által alapított Red Dot díj a design szakma egyik csúcsa; a díjnak Európán kívül a világ más részein is komoly hírneve van. Ezért a Red Dot-ot sokan egyszerűen design Oscar-ként emlegetik. A nemzetközi zsűri évente változik és nagynevű tervezőkből, professzorokból, ill. a szaksajtó munkatársaiból áll.
 
Az erős nemzetközi mezőnyben Kanadától Indonéziáig több ezer különböző márka vagy termék pályamunkái indultak, és ezek közül választották ki a Manta fürdőruháit. Az indulók között olyan brand-ek is megtalálhatók, mint az Apple, a Samsung vagy a BMW, de már a New York-i versenyen is az Audi, a Budweiser, a Jacobs vagy a Hawaiian Airlines mellett érdemelte ki a tervező és a Manta Swim Collection a design szakma elismerését.
 
A Manta Cartoon kollekciót beválasztották  az Európai Design Szövetség szervezésében a bécsi BEDA (J. Binder Award) döntős termékei közé is.

A díjazott termékeket a nagyközönség megtekintheti az esseni, a szingapúri és a taipeii Red Dot Múzeumban, ill. hamarosan a Budapest Central European Fashion Week-en is.
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek