Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

„A ruha a személyiség kiegészítője, nem meghatározója” - Szabó Marianna tippjei

Vanyovszki Mária

Szabó Marianna alig egy éve debütált a táskamárkájával, mára saját boltot üzemeltet a Héria Enamel márkával közösen, és a folyamatos fejlődés részeként idéntől ruhákat is tervez.
 
A fő állása mellett vállalkozó, háromgyerekes édesanyának sokoldalú tapasztalata van a női létezésről, amiben a megjelenés igényességére is marad kapacitás.
 
Mariannával volt szerencsém az indulása előtt coachként is együtt dolgozni. Azóta is nagy örömmel figyelem fejlődését és azt az egyedi hozzáállást, ahogy az öltözködés lehetőségeinek lelki aspektusaira is figyel. Így a #viseljszoknyát, #viseljruhát kampányom vége felé közeledve őt is megkérdeztem.

Mindig nagyon stílusos vagy. Hogyan fér be a mindennapjaidba az öltözködésre való figyelés?
Az idő tekintetében igyekszem este kitalálni, mit veszek föl másnap, még akkor is, ha az csak egy farmer és póló. Ez ugyanis leveszi azt a pszichést terhet, melytől az embernek az az érzése támadhat, nincs mit fölvennie.
 
 
Mit ad számodra egy ruha viselése?
Számomra a ruha a személyiség kiegészítője, nem meghatározója. Ennek megfelelően a ruhák, amiket viselek vagy tervezek, a személyiséget hagyják érvényesülni. Ennek okán úgy érzem, ruháim valóban alkalmasak az önkifejezésre, annak egy mélyebb, rejtettebb formájában.

Maarjan néven tavaly léptél be a hazai piacra a praktikumot a látvánnyal egyedien ötvöző táskáiddal. Hogyan segítik ezek a nők mindennapjait?
Táskáim különlegességét abban látom, hogy az egyedi, sehol fel nem lelhető dizájn mellett hozzátettem azokat a tulajdonságokat, melyekkel az én olvasatomban egy táskának rendelkeznie kell: rendezhetőség, pakolhatóság, szabad tér, hely egy nagyobb kulacsnak, laptopnak, ipadnek, töltőknek, vagy akár egy váltócipőnek is! Ez az erősen  praktikus jelleg egy elfoglalt embernek nagy hasznára tud válni a mindennapokban.
 
 

Milyen ruhákat ajánlasz hozzá?
Mivel ezek a táskák önmagukban elég kifejezőek, én elsősorban egyszerű vonalvezetést és egyszínű ruhákat ajánlok és terveztem hozzájuk, de láttam több alkalommal bátrabb kombinációkban a táskáimat, melyek szintén igen tetszetős látványt nyújtottak.
 
 
 
Mit tanácsolsz annak, akinek egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés ruhája van, miért és hogyan kezdjen hozzá?
Amivel nem lehet melléfogni, az az alapruhatár és annak a rendszeres és tényleges használata, mely darabjai mind színekben, mind szabásban karakteresek és klasszikusak. Egy hangsúlyos cipő, táska, vagy zakó a legegyszerűbb szettet is figyelemfelkeltővé teszi és erős jelenlétet produkál, ahogyan teszi ezt a maarjan stílus is.
 

Szerinted hogyan segíthet a megjelenés a mindennapokban, a nőiesség megélésében, az üzleti, vállalati, munkahelyi környezetben?
Azért is szavazok a kifejező, de nem túl különleges darabokra, mert ezeket gyakran föl tudja venni az ember és biztosabb kézzel lehet hozzájuk nyúlni, akár egy reggeli pánikhelyzetben is.
 
Szerintem merjünk bátran sokszor ugyanazt vagy majdnem ugyanazt fölvenni! Én legalábbis ezt teszem, és magabiztossá tesz, hogy nem a divat határoz meg engem, hanem én döntöm el, a saját repertoáromba milyen kis aktuális divatjegyeket engedek be. Ez pedig önbizalmat ad az élet bármely területén. 
Javasolnám akár egy kevés ideig kipróbálni ezt, és megfigyelni a tapasztalatokat, milyen érzéseink keletkeztek tőle. Mindenkinek ajánlom! 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések