Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Élvezd az öltözködés erejét! - Valentin-napi szettek nem csak romantikusoknak

Kövesdi Rita

A Valentin nap eredetét a római birodalom idején élt Valentin püspök cselekedeire szokták visszavezetni. Claudius császár úgy vélte, hogy a nőtlen katonák jobb katonák, ezért megtiltotta számukra a házasságot. Valentin püspök úgy érezte, hogy ez az intézkedés igazságtalan és ellentmond a keresztény hit alapelveinek, ezért titokban összeadta a szerelmespárokat. A császár elfogatta, bebörtönözte és kivégeztette a püspököt. A legenda szerint Valentin több csodát tett a börtönben töltött napok alatt is. Halálának napja, február 14-e a Valentin nap ünnepe, melyet keresztény és világi hagyományok egyaránt ápolnak, és az évszázadok során a romantika és a szeretet ünnepévé vált szerte a világon.
 
Az utóbbi évtizedekben a kereskedelem és a marketing erősen rátelepedett erre az ünnepkörre is, így sokan álltak az elutasítás oldalára.
 

Lehet imádni vagy utálni, a szerelem napja is egy jó lehetőség arra, hogy a hétköznapok szürkeségében ünneplőbe öltöztessük a lelkünk és a testünk is.

 
Teljesen mindegy, hogy szerelmes vagy-e éppen, simán csak munkába mész, vagy a legjobb barátnőddel tervezel programot, ha stílustippeinket követed, tuti jobb napod lesz Valentin napján.
 
 

DRAMA QUEEN

 
Az a típus vagy, akire azonnal felfigyelnek, ha belép egy terembe? Szereted az extrém megoldásokat, és már pontosan tudod, hogy mi lesz a divat, amikor még nem is divat?
 
Akkor biztos vagyok benne, hogy vevő leszel a drámai összhatásra. 
 
Ezt például a fekete-fehér-piros szín kombinálásával könnyen elérheted, de némi fémes, akár szegecses díszítéssel is agyonütheted a szirupos hangulatot.
 
Fotó: Anastasiya Lobanovskaya
 

COOL GIRL

 
Ha a lazaság és a kényelem a fő hívószó a hétköznapi szettjeid kiválasztásánál, egy szívecskés pulcsival is bőven megadhatod a módját.
 
Épp a hétvégén fedeztem fel magamnak az újdonsült insta kedvencem, Rucicis pulcsiját, ahol a mellbimbók tájékán helyezkednek el a játékos bőrszívecskék. 

Egyszerűen imádnivaló!

 
 

HOT ELEGANCE

 
Oké-oké Valentin, de amennyiben a visszafogott elegancia híve vagy, és nem szeretnél szivecskékbe és rózsaszirmokba borulni, létezik más út is.

Használj színeket!

 
Fotó: Rulo Davila
 
A piros és a rózsaszín egyértelműen kötődik a szerelem ünnepéhez, de a narancs is izgalmas kombinációkra ad lehetőséget. Klasszikus szettjeidbe egyszerűen csempészd be a szerelem színeit, vagy csak kend fel a kedvenc piros rúzsod, és máris hangulatba kerülsz!
 
Fotó: Дарья Шелкович
 

CREATIVE SOUL

 
A szívecskékkel bizony megmozgathatod a kreatív energiáidat is, akár játékos kiegészítőkkel, akár a különböző minták halmozásával a szettedben.
 
Nyughatatlan természetedhez pont passzolni fog ez a kreatív káosz.
 
Fotó: Rehan Sayyed
 
 

PASTEL LADY

 
Ha viszont picit finomabbra hangolnád a szetted a benned élő örök kislány kedvéért, válassz pasztell színeket a rószaszín, lila vonalon!
 
A tavaszt is megidézheted finom virágszirmokkal, világos csipkével, kislányos fodrokkal, az a lényeg, hogy otthonosan mozogj ebben a világban, és akkor tudni fogod viselni is.
 
Fotó: Monstera Production
 

HOME QUEEN

 
Lehet, hogy egy másik dimenzióból csöppentél ide, és néha magad sem érted, mit keresel ebben a zajos világban? Nyugalomra és feltöltődésre vágysz párod társaságában vagy akár önmagad legjobb társaságában Valentin napon?
 
Akkor egy hosszú, selyem kimonóval nem lőhetsz mellé, a finoman lebegő rétegek nagyon jól passzolnak a lényedhez.
 
Fotó: Yaroslav Shuraev
 

GODDESS OF VALENTINE

 
Végül azokhoz szólok, akik rajonganak ezért az ünnepért, és örömmel fürdenek a vörös mélységeiben, valamint az érzéki fekete csipkét sem csak a hálószobára tartogatják.
 
Nektek minden porcikátokban ott van a csábítás, ezért simán lehet szaténos, flitteres csillogásba burkolni az estét vagy épp a nappalt is.

Fotó: Murat Esibatir
 
Fotó: Greta Hoffman
 

Élvezd az öltözködés erejét Valentin napon is!

További stílus inspirációért pedig böngéssz az oldalon a piros-ra keresve!
 
_____
A stípustippek szerzője, Kövesdi Rita stílustanácsadó és kommunikációs szakember, Hermelin Stilo néven posztol az örömteli öltözködésről.
Web: hermelinstilo.com
Instagram: @hermelin_stilo
 
Képek forrása: pexels.comHírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések