Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Film, szerelem, lélek – Életérzés 35 mm-ben

Vanyovszki Mária

'95-ben a 10 éves öcsém analógra fotózta az első "divatanyagomat" az általam készített ruháról, amit azóta már itt is megmutattam. 25 évvel később, a digitális képalkotás és a photoshop-nak köszönhető végeláthatatlan tökéletesítés fénykorában visszatértünk a filmes fotózás realisztikus varázsához, és az tervem, hogy ezzel egy új sorozatot indítsunk az oldalon…

Mert összehasonlíthatatlan élmény egy olyan projekten dolgozni, amikor nem 600 kattintásból fogod majd kiválasztani azt a 10 legjobbat, hanem egy tekercs filmed van kb. 36 kockával. És van egy fotósod, akiben tényleg vakon megbízol, mert tudod, hogy amikor lenyomja azt a gombot, az lesz, ami volt. Előhívja a filmet, és meglátod az igazságot. Mégsem tennél arrébb sem egy hajszálat, sem egy anyajegyet, mert úgy szereted az egészet, ahogy van.

Amikor kitaláltam a koncepciót, hogy egy panel liftben akarok divatanyagot fotózni, még nem tudtam, hogy ez analógra megy majd. Sőt! Konkrétan akkor szembesültem a ténnyel, hogy nincs backup kamera, és nincs színes film, amikor a 10 fokos lépcsőházban elkezdtem kipakolgatni az aranyruhákat. Nem volt más választásom, mint bízni Ádámban, Imrében, Éduában és magamban.

Két szettet készítettem, az egyik egy nagyon színes, nagyon vegyes trashy, a másik egy végtelenül glamouros, csupa arany.

Az elsővel szerettem volna újra megmutatni, mennyire lényegtelen, hogy a ruha új, régi, olcsó, drága, női, férfi, kicsi vagy éppen nagy, mert a kombináció, a vagányság és a viselő magabiztos energiája teszi majd hatásossá.
 
 
 

A másodikkal a Golden Globe - Instyle koprodukcióban évek óta készülő, liftes celeb anyagokra akartam játékosan reflektálni egy igazi, magyaros panel hangulattal, melyben szintén kiváló partnereim voltak Édua és fiúk.
 
 
 
 

A fotózásról Ádám hangulatvideót is készített:
 
 

A közös munka érdekessége, hogy Ádám egy évvel ezelőtt pont a számunka készített fotóanyag werkjével indította el azt a sorozatát, hogy havonta készít egy hangulatanyagot. Az egyes epizódok mostanra komoly kisfilmekké nőttek a kezei alatt. Nézzétek meg a többit is! Külön ajánlom az novemberi anyagot, melyben beavat az analóg fotózás és a filmelőhívás szerelmi folyamatába is.
 
KREDITEK
Fotók és videó: Temesi Ádám
Fények, asszisztencia: Szalai Imre
Modellek: Kiszner Édua és Vanyovszki Mária
Arany ruhák: Richard Alexander
Kék szőrme: Furever- Fashion. Home. Design.
Arany szandál: REKAVAGO
Melegítő nadrágok: a zöldet pár éve a kerti lakban találtam, Kálmáné lehetett, öcsém abban szokta nyírni a füvet; a sárgát ugyanott kukáztam; abban meg Orazio szokta végezni a ház körüli feladatokat, amikor átjön segíteni.
Koncepció és styling by me ;)
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések