Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Hozott anyag! - Új sorozat

Az internet fénysebességgel terjedő információs világában szinte már lehetetlen visszakövetni, hogy mit ki talált ki először, ki inspirálódott kitől, és egyáltalán, mi volt előbb a tyúk vagy a tojás.
 
(Mondjuk pont ez utóbbira egyértelmű válaszom van: a tojás. Hiszen már hüllőkorunkban is tojásokat raktunk, és a tyúk csak sokkal később alakult ki.)
 
A divat világában, különösen a fast fashion márkák térhódítása óta egyértelmű és állandó mutogatás megy az oda-vissza másolásról, így ebben elmélyülni nem is szeretnék. "Hozott anyag!" sorozatunk inkább csak ilyen szórakoztató jelleggel mutat rá majd időnként olyan egybeesésekre, melyek feltehetően pusztán a nagy közös tudásból való információ-lehívás eredményei. Azaz ha én kitalálok valamit, és azt később a világ másik végén egy luxusmárka is kitalálja, nyilván nem tőlem lopta az ötletet, csak egy hozzám hasonló kreatív ember ráérzett ugyanarra, aminek az energiáit én is megmozgattam már.

Jelen esetben a magazin táskát mutatom!

 
Tavaly ilyenkor kiugrottam Torinóba egy kis baráti és kulturális töltődésre. Ott láttam egy időszakos Miró kiállítást is, ahol az egyik installációnál kattant be, hogy a legközelebbi, kvázi vörös-szőnyeges eseményre egy korábbi Élet és Irodalom lapszámból készítek borítéktáskát. Amint hazaértem, meg is alkottam.
 
 
 
Tegnap este a francia Vogue oldalán nézegettem a párizsi divathét bemutatóit, ahol kiemelten szóltak a Balenciaga „The Magazine Bag” darabjáról.
 
Íme:
 
 
 
 
Egy másik képen pedig a Fanny Nagy környezettudatos, bőrdarab újrahasznosító táskájához megszólalásig hasonló darabot fedeztem fel, mely viszont Fanny alkotásával szemben nem tűnik az újrahasznosítást ilyen mélységben alkalmazó táskának.
 
Balenciaga:
 
Fann Nagy:
 
 
__________
Nyitókép: Greguss Máté - Marie Claire Fashion Days, VIP nap, 2017.
Az eseményen készült képemért köszönet Persa Jánosnak.
Balenciaga: Photo: Monica Feudi / Indigital.tv
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések