Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Variációk egy témára, avagy mit viseltek a sztárok az idei Golden Globe-on - 1. rész: Férfiak

asalon.hu #celebtrend

Bár a Golden Globe amúgy sem annyira rongyrázós esemény, mint az Oscar vagy a Met-gála, azért a hétvégén megtartott filmes összejövetelen kifejezetten visszafogottak voltak a férfi vendégek.
 
Igaz, a 2021-es botrányok utáni zárt körű események óta a szakma fenntartással kezelte az egész Golden Globe-ot, és az új tulajdonosi körnek ez volt az első, tévés közvetítéssel megerősített gála szervezése.
 
Egy-két kivételtől eltekintve szinte minden férfi vendég a klasszikus, fekete, öltönyös szmokingos szettre szavazott.
 
A bevállalósabb öltözékeikről is ismert Timothée Chalamet és Jared Leto sem voltak kivételek: előbbi egy adag flitterrel, nyitott inggel és lakkosan fényes cipővel, utóbbi a fehér nadrággal dobta fel a sötét öltözéket.
 
 
 
A képen balra látható Robert Downey Jr. padlizsán színű öltönye nemcsak a vörös szőnyegen emelte ki alakját, a díjtáadó színpadon is hozta a várva várt sikert: az Oppenheimerben Lewis Strauss megformálásáért  a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta.
 
 
Nála már csak Barry Keoghan (Saltburn) volt színesebb, aki elől azonban a sokkal visszafogottabb öltözékű Cillian Murphy happolta el dráma kategóriában a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Oppenheimer megformálásáért.
 
 
 
Jólesne a lelkemnek, ha kiderülne, hogy Mister Murphy ezt a régi korok stílusát idéző szettet nem először viselte, amivel nemcsak a lazaságát, hanem a fenntarthatóságot is promotálhatná. 
 
Vígjáték vagy musical kategóriában a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Paul Giamatti kapta a Téli szünetben nyújtott alakításáért. Az a mosoly! 
 
 
Christopher Nolan fekete-fehér, nyakkendős szettjével mintha csak egy üzleti gálára indult volna. Ahogy filmes büdzséi is vetekednek a legnagyobb gazdasági fejlesztésekkel, a Golden Globes színpadán is sikeresnek bizonyult a megjelenés:  ebben a business-es stílusban vette át élete első Golden Globe-ját az Oppenheimerért.
 
 
Ha már business és iroda, Gabriel Macht úgy nézett ki, mintha csak a saját sikersorozatának, a Suits-nak a forgatására érkezett volna.
 
 
A sok sötét szett között üdítően hatott Andrew Scott és Jonathan Bailey hófehér kettőse, akik a hasonló stílust egy közös fotóval is megünnepelték.
 
 
Náluk csak Moustapha Fall mutatott fenségesebben a szintén fehér, aranyozott zsinóros öltözékében.
 
 
Őt egy  Colman Domingo-val közös fotón nézném még vissza, aki ugyan nem vitte el dráma kategóriában a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, a legragyogóbb mosoly díját most tőlünk megkapja.
 
 
A tökéletes fogsor villantás talán csak Flavor Fav-nak sikerült nála is jobban, akit Kevin Costner oldalán kaptak lencsevégre a Golden Globes fotósai.
 
 
Sokkal szerencsétlenebb arckifejezéssel sikerült megörökíteni az amerikai filmgyártás egyik koronázatlan veteránját, Harrison Fordot. De szerencsére ez senkit sem zavar, mivel Helen Mirren ragyogó személye eltereli róla a figyelmünket.
 
 
Ahogy Harrison Fordnál is láthattuk, Ben Affleck Jennifer Lopez-zel közös képe is bizonyítja, hogy a jóképű hetero férfiakról néha kifejezetten nehéz előnyös képeket készíteni. Bár lehet ennek az az egyszerű oka, hogy a fókusz a hölgyeken van, és ahogy a fotóst, úgy a képeket leválogató szerkesztőt is sokkal jobban izgatja a nő minél előnyösebb megjelenítése.
 
 
Ezért is fontos, hogy minden díjazottról készüljün pózolós portré, lásd Jeremy Allen White a legjobb férfi főszereplő kategóriában vehette át a díjat A mackóban nyújott alakításáért.
 
 
Az ő fekete szettjében mi külön díjazzuk az áttetsző inget és a laza nadrágfazont.
 
Kieran Culkin egy fényesen csillogó inggel dobta fel a csupa fekete öltözéket. Bár nem ezért, de drámasorzatban ő vittel el a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.
 
 
Lenny Kravitz ugyan csupán jelölésig jutott, oldalt kivágott, szmoking fazonú overállja zseniálisan megragadta rocksztár egyéniségét. Ezt a cuccot simán el tudnám képzelni magamon is. 
 
 
A díjátadókon örök "vesztesként" fennmaradó Leonardo DiCaprio tökéletesen keretezte filmbéli partnere Lily Gladstone alakját, aki dráma kategóriában el is vitte a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Megfojtott virágokban nyújtott szerepért.
 
 
Sorozat kategóriában a legjobb férfi mellékszereplő díját az Utódlás színésze, Matthew Macfadyen kapta.
 
 
A netflixes Balhé (Beef) férfi hőse, Steven Yeun a minisorozat/antológiasorozat kategóriákban  hozta el a legjobb férfi főszereplő díjat.
 
 
Vagánysággal kitűntek még: Pedro Pascal 3D mintázatú inge, Scott Evans négyszínű szettje és Matty Matheson bordó öltözéke.
 
 
 
 
Hogy a férfiak is viselhetnek bézs, drapp és egyéb világos árnyalatokat is, állon itt két szép példa Justin Hurtley-tól Nana Sartoria-ban és Tyler James Williams-től csodás Dolce öltönyében.
 
 
 
A teljes felvonulás áttekintése után megállapítást nyert, hogy egy férfi öltözékét igazán különlegessé az teszi, amikor van mellette egy hölgy vagy egy másik férfi ;)
 
Marcus Mumford és Julian Shapiro-Barnum
 
Ramy Youssef és Mark Ruffalo
 
 Christina Ricci és Mark Hampton
 
Ryan Gosling és Jennifer Aniston
 
Issa Rae and Simu Liu leaving the Globes stage
 
Timothée Chalamet és Kylie Jenner 
 
Neked ki volt a kedvenced?
Írd meg kommentben!
 
A Golden Globes 2024 apropóján indított 'Celebtrend' sorozatunk hamarosan folytatjuk a hölgyekkel...
_______
A nyitóképen: Matt Damon és Ben Affleck
Képek: Golden Globes 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések