Bezárás

Keresés

Bezárás

A selyem útja - Divatbemutató a Magyar Nemzeti Múzeumban

Kína hatása a nyugati divatvilág esztétikájára már évszázadokkal ezelőtt jelentős volt. A különböző és egyedi szimbolikus jelmezek, festmények, porcelánok és egyéb művészeti ágazatok alkotásai azokat a varázslatos elképzeléseket fedik fel, amelyek a jellegzetes kínai fantáziavilággal kapcsolatosak. A nyugati világot egyenesen elvarázsolták a rejtélyes keleti tárgyak és képek, olyan tervezőket inspirálva ezzel, mint Yves Saint Laurent, Paul Poiret, vagy Balenciaga.
 
A kínai nők öltözködése rendkívül változatos – a legnagyobb divatházak legújabb kollekcióitól a helyi márkák aprólékos gonddal, kézzel varrt darabjain át egy-egy szubkultúra tipikus ruháiig szinte mindent megtalálhatunk.
 
Ezt a sokféleséget szem előtt tartva készül a fesztivál keretében megrendezésre kerülő divatnap programja, amelyen a tradicionális viseletek újragondolásán át a mai modern öltözködésig ismerkedhetünk a kínai divattal, valamint a magyar divattervező, Katti Zoób Kína ihlette munkáival.
 
Az esemény a Budapest Tavaszi Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre,
 
2016. április 23., 16.00
Magyar Nemzeti Múzeum
 
Program:
17.00:
XIAO YUN LIN / SZAJU
18.00:
YOUJIA JIN
19.00:
KATTI ZOÓB
 
Ingyenes program
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük, az alábbi címen jelezze részvétei szándékát: regisztracio@budapestinfo.hu
 
A Sonia Produkciós és Kommunikációs Ügynökséggel közös program.
 
További információ itt: http://www.btf.hu
 
 
Címkék: divatbemutatóHírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló események