Bezárás

Keresés

Bezárás

Dívák és Ikonok - Kiállítás a Zene Házában

A Zene Háza új, májusban nyíló időszaki kiállítása a dívák jelenségét, szerepét és erejét mutatja be világhírű előadóművészek munkáján és ikonikus viseletein keresztül. 
 
Az öltözködés és divattörténet rajongóit idén kifejezetten elkényeztetik a magyar főváros programjai. Még megtekinthető a Kiscelli Múzeum Divat és Város című kiállítása és a Nemzeti Múzeum Magyar Menyasszony gyűjteménye, máris készülődhetünk a következő programra.
 
Rihanna, Björk, Whitney Houston, Janelle Monáe, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Maria Callas, Edith Piaf, Ingrid Bergman és még sok más meghatározó előadóművész személyes történetén – és eredeti fellépőruháin, jelmezein – keresztül a dívák rendkívüli erejét és kreativitását mutatja be a Zene Háza új időszaki tárlata, a Dívák & Ikonok című kiállítás.
 
A nagyszabású kiállítást a világ legnagyobb iparművészet-és design múzeuma, a londoni Victoria and Albert Múzeum rendezte. 
 
Az eredeti helyszínen 2024. áprilisában zár a tárlat, majd utazókiállításként először a Zene Házában lesz látható, 2024 májusától. Budapest után a világ több fontos múzeumába utazik tovább. A nyitás óta teltházzal futó V&A Díva tárlat a nagy dívák történetébe ad betekintést az operavilág nagyjaitól és némafilmsztároktól kezdve a mozivászon hírességein át napjaink világsztárjaiig.  
 
Christian Dior által tervezett jelmez, amelyet Vivien Leigh viselt Paola szerepében Jean Giraudoux "Angyalok párbaja" című darabjában, Apollo Színház, 1958. A múzeum sz. S.84-1978.
Victoria és Albert Múzeum, London
 
Billie Holiday egyetlen londoni fellépésén az Albert Hallban, Jack Parnell zenekar kíséretében
Fényképezte Harry Hammond, Anglia, 1954.
Victoria and Albert Museum, London
 
Időtartam: 
2024. 05. 18 - 2024. 09. 15.
 
További infók: https://zenehaza.hu/esemeny/divak-es-ikonok

________
Képek: Magyar Zene Háza és Victoria and Albert Museum, London
 
 
 
Címkék: kiállításHírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló események