Bezárás

Keresés

Bezárás

Kincs vagy Kuka? - Újrahasznosítós vásár a Süelnél

Most hétvégén, azaz március 23-án és 24-én újra Kincs vagy Kuka Vásár a Süel Showroomban. A magyar kötött márka ezen a vásáron olyan egyedi kreálmányokat kínál, melyek szabászati hulladékból, hibás darabokból, a fonalak újrahasznoításából készülnek. 
 
Az első Trash or Treasure vásárt 2015-ben szervezte meg a márka. Az újrahasznosítás elveivel összhangban már akkor is a Süel varroda hulladékaiból álmodtak új, egyedi darabokat.
 
2016-ban az ECO magazin hasábjain jelent meg a magyar kötött brand tematikus kampánya, melynek fotóit stílusosan egy hulladéklerakóban készítették el. Erről a fotózásról mi egy kicsit később írtunk, amikor a Stella McCartney is egy hasonló koncepcióval, egy szemétteleppel a háttérben pózoltatta modelljeit és ruháit. 
 
Az asalon.hu  2020 óta a gyártásba is bekapcsolódott közvetve. A főszerkesztő, Vanyovszki Mária édesanyja horgolt dekorációs elemeket készít. Csillag Zsuzsi, a Süel tervezője elküldi a szabászati hulladékot, Marika néni visszabontja a fonalat, gombolyaggá tekeri, majd meghorgolja belőle a kívánt formát. 
 
Az idei szezonra ő készítette pl. az arany top díszítő elemeit, de a vásáron még sok más meglepetéssel találkozhatunk, amik az ő kezei közül kerültek ki. 
 

Crazy Recycled Knits, avagy őrült újrahasznosított, kötött darabok

 
Az alkotói folyamatról többi részéről Zsuzsi így vall: 
"Amikor ereszd el a hajam van a varrodában, és fordítva gondolkodunk, vagyis kinek mi jut eszébe az adott hibás, félkész stb. darabkáról, milyen új modellbe illesztené bele. A kincs vagy kuka vásárra igyekeztünk minden apró hulladék darabot felhasználni. Abból indultunk ki, hogy mit "ad ki" az adott anyag... egy szoknyát, egy topot, valami alternatív kötött felsőt. Idén igazi dívás darabokkal is készülünk már-már a knitcouture határait súrolva... Sírva fogtok fakadni!"
 
 
A Süel x CsillagZsuzsi rendezvényen a Süel műhely hulladékainak felhasználásával készült, 100%-ban újrahasznosított kötöttségek között az alábbiakra számíthatunk:
- nyári csipkeségek
- melegben is funkcionális fonalcsodák
- egyedi darabok
- őrült kiegészítők
- ruhák hulladékból a patchworkon túl is.

Újrahasznosított kiegészítők is lesznek meglepetés tervezőkkel.

Az esemény szombaton 12-től vasárnap délután 5-ig tart.
A VIP vásárlókat és a sajtó képviselőit szombaton 10:00-12:00 között várják.
Cím: 1051, Budapest, Arany János u. 9. 1 em 2.

Elérhetőség:
info@suel.hu
 
Tiovábbi infók:
https://www.facebook.com/events/374648412143291
 
 
_____
Képek: 
Fotó: Gregus Máté
SMink: Lemon
Modell: Dorka Banki
Styling: Zsuzsanna Csillag - Kerekes-Laczkó Ágnes

 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló események