Bezárás

Keresés

Bezárás

Mi köze Stella McCartney-nak a SÜEL-hez?

Vanyovszki Mária

Elvileg semmi. Hogy mégis miért indokolt ez a hatásvadász cím?
 
Stella McCartney azon ismert, nemzetközi tervezők egyike, akik nemcsak szóban, hanem tettekkel is folyamatosan kiállnak a divatipar környezettudatosabbá tételéért. A tervezőnő a kezdetek óta “vegetáriánus” brandként határozza meg magát, nem használ bőrt, szőrmét, tollat, és komoly standardjai vannak az alternatív anyagok használatára. Sokat dolgozik organikus pamuttal, fenntartható forrásból származó viszkózzal, újrahasznosított nejlonnal, fával stb.
 
Mindezt egy látványos gesztussal megtoldva, legutóbbi kampányát, a 2017-es téli kollekció darabjait Kelet-Skóciában egy szeméttelepen fotózta. Az anyagot előszeretettel kapta fel a média, hiszen egyre divatosabb a fenntartható divatról beszélni. Szerencsénkre!
 
Kép Stella McCartney 2017-es téli kampányából

Pontosan egy évvel korábban, 2016. július 14-én ECO Knits Fair vásárt szervezett a magyar kötött márka, a Süel, akik már akkor egy szeméttelepre vitt fotókampánnyal hívták fel a figyelmet a problémára.
 
 
 
Süel - 2016. július
 
Az eseményt és az öko kollekciót reklámozandó Csillagh Zsuzsi, a brand menedzsere és gyakran modellje maga ment ki a szeméttelepre, hogy a márka finom darabjait kontrasztba állítva a hulladékok különféle robusztus halmaival az újrahasznosítási elveket előtérbe helyezze.
 
Süel - 2016. július
 
Az utána szervezett vásáron kifejezetten olyan egyedi darabokat kínáltak, melyek mind újrahasznosításból származtak.
 
Süel - Fashion Street üzlet - 2016. július
 
A márka kreativitásának köszönhetően azóta is minden megmaradt anyagból, darabból születik valami új.
 
 

A környezettudatosság lényege a helyi adottságok felismerésében és hasznosításában rejlik.
 
Nem kell mindenkinek méregdrága organikus anyagokat és mérföldekről szállított, fenntartható viszkózt, nejlont stb. használni, a saját háza táján megtalálhatja azokat a lehetőségeket, melyekkel ökológiai lábnyomát csökkentheti.

Itthon erre egyre több és szebb példa van. Ezek egyike a Süel is.
 
___________
A Süel kampányképeit készítette: Horváth Adrienne
 
 
Idén negyedszer rendezi meg a Süel jótékonysági műhelyvásárát a nők elleni erőszak megszüntetéséért vívott küzdelem világnapján. A bevételt (annak adóktól megtisztított értékét) a NANE egyesületnek ajánlják fel.
 
 
Címkék: Süelkötött



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek