Bezárás

Keresés

Bezárás

Marozsán Erika x Je Suis Belle: Hímzett történetek

Marozsán Erika x Je Suis Belle
Hímzett Történetek

Megnyitó: 2019. 06. 12. szerda 18.00 h
Megnyitja: Bojár Iván András

Megtekinthető: 2019. 06. 13 - 07. 31.


Míg maga a divattervezés is egy művészeti forma, sok tervező előszeretettel kollaborál képzőművészekkel egy-egy kollekció kialakításakor és persze számtalan magyar példát is ismerünk, amikor jelentős szerepet kapott egy-egy művész a divatiparban.

A Deák Erika Galéria rendhagyó kiállítása erre az izgalmas együttműködési formára reflektál Hímzett Történetek című kiállításával.

A Je Suis Belle legújabb kollekciójának magja egy kollaboráció Marozsán Erikával, amelyben a New Yorkban élő színész különleges hímzései kelnek életre a tervezőpáros ruháin.

Az érzékeny varrógép-rajzok szürreális freskókká olvadnak egy-egy fazonon, reszkető kezek tartanak szoknyává formálódó anyagdarabokat, leheletnyi vibráló tüllök színeznek ki részleteket, karakteres női portrékhoz társulnak drapériák, öltözékké formálva a képeket, objektekké a ruhadarabokat.

A Je Suis Belle-t 2005-ben alapította Dévényi Dalma és Kiss Tibor. A márka az azóta eltelt években hazánk egyik vezető divatbrandjévé nőtte ki magát és nemzetközi szinten is elismertté vált.

Koncepciójuk alappillére - kezdetektől fogva - az együttműködés más művészeti ágakkal, különös tekintettel a képzőművészet területeivel. Intellektuális értékeiknek vallják a tradicionális technikák és a népművészet kortárs keretbe emelését is.

 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló események