Darcsi Orsolya, az Orsoya Darchi márka alapítója és tervezője évekkel ezelőtt, a férjével közösen álmodta meg ezt a különleges rendezvényt, amely a divatot és közös szenvedélyüket, a gasztronómiát egyesíti. Az a vágy vezérelte őket, hogy eseményeiken keresztül annak az elragadtatásnak az esszenciáját nyújtsák a hozzájuk érkezőknek, amit számukra jelentenek ezek a területek. Lépésről lépésre, a szenvedélyükből táplálkozva hozták létre az eseményt.
A különleges bemutatót idén immár a negyedik alkalommal rendezik meg.
Mi két évvel ezelőtt néztük meg először. Az arról készül élménybeszámoló
az alábbi cikkben olvasható vissza.
A rendezvénynek az »Öt érzék« alcímet adták, hiszen a Dinner and Robes arra hivatott, hogy egy olyan élményt nyújtson, amelyben a résztvevők minden érzékét kalandra hívják. A divat, a gasztronómia, a zene, a fények, az illatok, a textúrák együtt alkotnak egy egyszeri és megismételhetetlen élményt.
A márka és az esemény evolúciója egymást erősítve, párhuzamosan zajlik az Orsoya Darchi dinamikus, érzelmes és szenvedélyes birodalmában.
Az idei, negyedik bemutató egy elvarázsolt utazásra hív önmagunkba, önmagunkhoz.
A mese az új kollekcióból, az Atmosphere hangulatából bontakozik ki, ami egy utópia parafrázisa, ahol a jövő a múltból táplálkozik.
A 21. századi tudás és technológia az ősi emlékezettel egyesülve változik varázslattá. A kreativitás az a csatorna, amelyen keresztül új darabokban korunk erőteljes eszmei irányait a régmúlt idők hagyatékával vegyítve életre keltenek egy olyan jövőt, amely elvezet önmagunk legmélyebb rétegeihez.
Akárcsak egy beavatás…
"Engedd, hogy kézen fogjunk, és elvezessünk oda, ahol az ősi ösztönök – szorongások és gátak nélkül – átszínezik a hétköznapokat, hogy találkozhass valódi önmagaddal.
Ahogy belépsz a bemutató helyszínére, kezdetét veszi az érzéki utazás önmagad felé. Egy hosszú, erdei sétány csalogat, hogy végigmenj rajta. A lábad a puha füvön lépked, a fák összesúgnak a fejed fölött, és érzed, hogy mire leszáll az est, a zene, az ízek, a fények, a tűz, a fanyar füst és a futurisztikus ruhakompozíciók forgatagában eljutsz önmagadhoz. Lényed legbensőbb rétegeit megérinti az ősi hangzás élménye, a modern technika kísérő akkordjai pedig megteremtik és elmélyítik az itt és most pillanatát, kizárva a külvilág zajait és zavaró ingereit.
Nem kell mást tenned, csak jelen lenni és figyelni.
A bemutatón minden falatot újragondolunk, és úgy tálaljuk nektek, ahogyan még soha. Az elemeket hívjuk segítségül, hogy egy semmihez sem fogható élményben legyen részetek, amint leemelitek az egyes fogásokat rejtő fedőket. A tányérotokon ad randevút egymásnak a modern technológia és az ősi erők kombinációja, mintegy bevezetésként a főfogás, a kollekciók bemutatója előtt. Fine dining menüsorunk garantált meglepetés lesz a szemednek, a szádnak és valamennyi érzékednek." - áll a márka meghívásában.
Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf és a Textúra csapata a márka új kollekcióját inspirációforrásként használva alkotja meg az eseményt kísérő hatfogásos fine dining menüsort.
A vacsorához az italokat Juhász Krisztián, a Borvacsora és a Textúra éttermek sommeliere-je válogatja.
Helyszín: ORSOYA DARCHI Store, 4200 Hajdúszoboszló, Liget utca 2.
Időpont: 2024. 06. 27.
Kapunyitás: 17:00
Dress Code: elegáns, nyáresti.
Színek: a föld színei, agyag, homok, talaj, fakéreg.
______
További képek a tavalyi eseményről: