Bezárás

Keresés

Bezárás

Egy csipetnyi Provence Hajdúszoboszlón – Dinner & Robes by Orsoya Darchi

Vanyovszki Mária

Július utolsó hétvégéjén felpakoltuk a családot és rendhagyó kitérőt tettünk Hajdúszoboszlóra. Bár a fürdővárost mindenki a gyógyvizéért keresi fel, mi kihagytuk a lubickolást; kifejezetten egy esti, divatprogramra érkeztünk a varázslatos, provence-i hangulatot idéző ligetbe.

A Budapest hatókörétől távol eső társasági esemény a világ bármely pontján megállta volna a helyét. Hogy nekem miért mégis pont Provence-ot juttatta eszembe? A színek, a formák és az ízek összhangja egy olyan káprázattá állt össze az ember lelkében, mintha nem pár száz, hanem ezer kilométerre utaztunk volna.

A fürdőkomplexum turistákkal zsúfolt belvárosi részeit egy könnyű sétával magunk mögött hagyva érkeztünk meg a Liget utca utolsó családi házához. Darcsi Orsolya és férje egy olyan varázslatos helyet teremtett ide, ami nemcsak kislányaiknak nyújt meghitt, biztonságos otthont, hanem inspiráló közösségi térként is megnyitható az arra igényes, értő szemek előtt.
 
 
Saját kezükkel a természettel összhangban alakították a teret. Miközben a luxus design magas minősége tárul elénk, erősen érezni, hogy az itt élő emberek tiszteletben tartják környezetük élővilágát is.
 
 
Ezt a harmóniát vitték tovább az esemény minden apró díszletével, ahol az igényes zene mellett minőségi italok pultja, ínyenc cukrásztermékek és fine dining ízélmények kényeztették a közönséget.
 
 
 
Orsolya Kárpátaljáról, Munkácsról származik, tanulmányait Magyarországon folytatta, majd a fővárosban dolgozott. A budapesti forgatag pezsgését hiányolva kezdtek el Hajdúszoboszlón azon dolgozni, hogy a kifinomult társasági események élményét maguk teremtsék meg.
 

A varrás 2012 óta van jelen az életében.
Alkalmi, minőségi, selyem köntöseivel várt ismertté, amikkel elképesztő zsenialitással érzett rá egy nagy potenciállal rendelkező piaci igényre. Az utóbbi tíz évben magam is számtalanszor kutakodtam az ötvenes évek hollywoodi filmhősnőit idéző, diszkrét mégis mutatós selyem, csipke darabok után, amik bátran vállalhatóak nemcsak a budoár intimitásában, de akár a széles vászonra dolgozó kamerák előtt is.
 

Orsolya nem állt meg a köntösöknél. A helyi igényekre reagálva alkalmi és menyasszonyi ruhákkal bővítette a palettát. Magas minőségű anyagait külföldről, főleg Izraelből rendeli. Ihletője – a nagy gonddal válogatott, ritka és különleges alapanyagok mellett – a női test vonala.
 

Az otthonukba szervezett esemény csúcspontját így természetesen a divatbemutató jelentette. A modellek karakteres vonulása egyik ámulatból a másikba ejtette a közönséget.
 
 
Az est érdekessége, hogy az öltözék bemutatók közötti szüneteket töltötte ki rendkívül frappánsan a debreceni Ikon étterem által felszolgált fine dining vacsora. Fashion event-ek kötelező forgatókönyvévé tenném ezt a rendszert, annyira jól kiegészítik egymást a különböző érzékeinkre ható élmények.
 

Ahogy haladtunk előre az estében, úgy tárultak fel előttünk nemcsak a kollekciók, de a hely egyre varázslatosabb fényei is. Ragyogtak nemcsak a ruhák és a kert lámpái, de az elégedett és jól tartott közönség arca is.

A kifutó sztárjai Orsolya kislányai lettek, akik az édesanyjuk alkotta alkalmi öltözékek leghitelesebb viselőiként vonultak fel a Liget páratlan kifutóján.
 

A finálé után sem ért véget az este. A torta és egyéb hideg desszertek társaságában választhattunk, hogy közel jöjjenek hozzánk a ruhák, vagy mi megyünk a varázslatos parkerdő meghittségébe épített design showroom exkluzív terébe.
 
 
A modellek Orsolya ruháit viselve vegyültek a közönség soraiba, miközben mi egymás után nyomultunk, hogy az Orsolya férje által épített atélier intimitásában saját kezünkkel tapinthassuk meg a válogatott kelméket.

A házaspár hatalmas energiát fektetett nemcsak a tér kialakításába, a minőségi szolgáltatók kiválasztásába, hanem mindannyiunk szórakoztatva edukálásába is. A legapróbb gondossággal megtervezett esten érezni lehetett a két ember szerelméből áradó, egymást támogató, mindannyiunkat további alkotásokra inspiráló energiát is.
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek