Bezárás

Keresés

Bezárás

Trendmuse FashionClub - Divat előadások

A Trendmuse Agency kreatív ügynökség és trendiroda előadásai a Clique Design Studio-ban:
 
Március 10. Kedd
17 óra:
Yves Saint Laurent, a lázadó tervező

Előadó: Orovica-Kóré Szilvia történész, ruhatervező/ Orovica Fashion

Pierre Bergé szerint: „Coco Chanel felszabadította a nőket, de Yves Saint Laurent erőt adott nekik.” A nemek egyenlőségét hirdette, forradalmasította a nők megjelenését. Yves Saint Laurent nevéhez jó pár korszakalkotó sziluett fűződik, melyek mind a mai napig hatással vannak a divatra. Meggyőződése volt, hogy "divatok jönnek és mennek, de a stílus marad, a divat hasztalan, a stílus nem". Az elóadás Yves Saint Laurent munkásságát és a mai divatot állítja párhuzamba.

19 óra:
Back side / Fordulj meg! - Egy párizsi divatkiállítás
Előadó: Horváth Szilvia textil és ruhatervező, Mod'Art oktatási igazgató

A HÁTunk az egyetlen olyan testrészünk, amelyet nem tudunk megérinteni, nem láthatjuk soha igazán és mondhatjuk "ki van szolgáltatva" mások érintésének, tekintetének. A divat viszont folyamatosan játszik a ruhák hátával, pedig kevesen gondolunk erre a részre, amikor egy ruhaterv jut eszünkbe. Novemberben zárt be Párizsban az a kiállítás, amely megfordította a sziluetteket és csak az öltözékek hátára koncentrált. Többek között olyan nagy tervezők munkáin keresztül, mint például GIVENCHY, YAMAMOTO, MCQUEEN, LAROCHE, Jean-Paul GAULTIER és még sokan mások, bemutatta a háton elhelyezkedő formai és dekorációs lehetőségeket. Emellett korszakokon, stílusokon keresztül is átvezet a kiállítás. Erről a zseniális témáról készült anyagot mutatja be a Trendmuse.

Március 12. Csütörtök
17 óra:  Dior az álmok tervezője

Előadók:
Horváth Szilvia textil és ruhatervező/ Mod'Art International Hungary oktatási igazgató
Peleskey Zsuzsa stylist

“Másfél éve Párizsban megtekintettük a Dior kiállítást és már rögtön akkor megfogalmazódott bennünk, hogy ezt meg kell mutatnunk másoknak is, annyira elképesztő volt, amit láttunk.
Az előadáson végig vezetünk a párizsi kiállításon, amelyben bemutatjuk Dior életútját, inspirációit, az álomszép ikonikus ruhákat, a nagy tervezőket, akik Dior után vették át a márka művészeti vezetését.
A márka 70-ik születésnapjára rendezett grandiózus kiállítás minden részletét felfedezheted az elejétől a végéig, megtekintheted a legszebb kollekciókat a ház alapításától 1947-től egészen a mai napig. A kiállítás és az előadás meghajol egy hatalmas tehetség előtt, de a francia Haute couture és a műhelyek ámulatba ejtő szakmai tudása előtt is.
A vetítésen a kiállítás bemutatásán kívül mesélünk Dior szakmai hatásáról, a francia Haute couture történetéről, a márka mai imázsáról, a párizsi flagship store-ról, videókat mutatunk arról, hogy hogyan készülnek a csodálatos Dior Haute couture ruhák.”
Az előadás célja, hogy egy teljes és átfogó képet mutasson az ikonikus francia márka múltjáról és jelenéről, és a vetítés végén a közönség érezze úgy, hogy személyesen is ott járt Párizsban vagy Londonban a gyönyörű ruhák között.

19 óra: Dior az álmok tervezője / BETELT! (helyette a 17 órai előadásra lehet még jelentkezni)
 
Belépőjegy előadásonként: 3 500 Ft, amely belépéskor fizetendő.

Regisztráció:
Az előadásokra e-mailben lehet regisztrálni az előadás címe és a jelentkező neve megadásával: info@trendmuseagency.com címen.

További részletek:
https://www.facebook.com/events/542400529960564/
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló események