Bezárás

Keresés

Bezárás

A bolygók mai állása: Abodi 2017. ősz-tél

Vanyovszki Mária

Vallom, hogy a merészség, a hétköznapok elvárásainak levedlése, a földtől való teljes elrugaszkodás lényeges eleme annak a folyamatnak, amiben egy ember művésszé lesz.

Abodi Dóra, divattervező, művész már a márkája logójában, a két egymással szemben lebegő unikornissal is fennhangon hirdeti, hogy nem csak egyfajta realitás létezik. Az ő valóságfelfogása és merészsége egy olyan szintű artisztikus megnyilvánulássá emeli minden kollekcióját, hogy abból teljesen egyedi világok születnek.

A legutóbbi őszi-téli kollekció egyenesen az Abodi bolygót keltette életre.

Az inspiráció forrás ezúttal egy a modell választással is izgalmasan megidézett női karakter. 
 
 
 
 
 
 
 
Nancy, a kelet-európai könyvtárosnő egy magazinban talál rá Slim Aaron ikonikus, Poolside Gossip fotósorozatára és magával ragadja a 70-es évek csillogó kaliforniai életstílusa. Nancy a látottak hatása alá kerül és elhatározza, hogy a szürke betondzsungel helyett az Abodi bolygót választja, ahol minden álma valóra válhat.
 

Slim Aaron haditudósítóból vált a felső osztálybeli világ fényképészévé. A második világháborúban belé égett pusztító képeket valahogy ezzel a látvánnyal igyekezett gyógyítani.
Ahogy maga fogalmazott:

“I’ve concentrated on photographing attractive people doing attractive things in attractive places.”

 
Dóra sem aprózta el a kollekciót. A kampányképek tanúsága szerint olyan 80 look készült el.
 
 
 
Anyaghasználatában is a tobzódás jellemzi: a tülltől a bársonyon át a műszőrméig bátran újraértelmezte a klasszikus felhasználási lehetőségeket.
 
  
 
Díszítettségét illetően a gipsy-s printek, népies hímzések találkoznak itt tollakkal, flitterekkel, fodrokkal és szalagokkal.
 
   
 
   
 
   

A 2017-es őszi-téli Abodi színpalettára az arany, az ezüst, az élénk sárga, a sötétkék, a lila és a fémes árnyalatok jellemzőek, de a kollekcióban helyet kapott egy-két áttetsző illetve nude színű vörös szőnyeges darab.
 
   

Abodi Dóra a couture ruhákon kívül Caterina Marianival karöltve egy ékszerkollekciót, valamint Unicorn & Patch néven egy kapszulakollekciót is piacra dobott a szezonra. Ez utóbbiban a védjegyévé vált Unisus mellett az aktuális utcai trendeket követi: kapható bomber, kapucnis pulcsi és logós póló is.
__________
 
A kollekció képei:
 
Címkék: abodiHasonló bejegyzések