Bezárás

Keresés

Bezárás

Ha fényűző esküvői ruhára vágysz - Daalarna: WHITE SWAN

Szinte mindenki akar menyasszony lenni. Legalább egyszer. Aki nem akar, az is nagyon nem akar, amin szintén érdemes elgondolkodni. A menyasszonyság meghatározó motivációja az öltözék, amit pár száz éve, Viktória angol királynő választása óta a fehér szín ural.

Az uralkodók viselete nemcsak a 19. században, de ma is nagy hatással van mindannyiunk választására. A Covid visszafogott időszaka után egyszerre lett trendje a minimál stílusú esküvőknek és a nagyszabású, királyi lakomáknak. Az uralkodó hírességek mellett ehhez járultak hozzá a színészek, sztárok és egyéb celebritások pompázatos vonulásai is.

Erre a trendre válaszolva alkotta meg hazánk legismertebb, menyasszonyi ruhákra szakosodott divatháza, a Daalarna új, exkluzív vonalát.

Az Atelier by Daalarna kínálatában a legkülönlegesebb alapanyagok, a legdrágább olasz és francia haute couture csipkék használatával, a rengeteg kézimunkával és a nagyvonalú anyaghasználattal készülnek a ruhák.
A Daalarna új vonalának első kollekciója a WHITE SWAN nevet viseli, a kampányképeket pedig a W Budapest különleges fekete E-WOW lakosztályában fotózták.
 
 
„A Daalarna immáron huszonkét éve van jelen a hazai és tíz éve a nemzetközi piacon, és az első perctől a nagyon precíz és időigényes kézműves technológia volt jellemző ránk. A trendek azt kívánták meg, hogy az elmúlt években ezeket a különleges technológiákat leegyszerűsítettük, és így elérhetőbbé tettük a legtöbb menyasszony számára, emiatt azonban sok esetben vissza kellett vennem a tervezői ambícióimból. Az elmúlt években viszont azt vettük észre, hogy az ügyfeleink egy részének egyre nagyobb igényük van arra, hogy egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában mondják ki az igent a nagy napon. Ők nem azokra a Covid-időszak óta divatosnak számító, hétköznapi hatású ruhákra vágynak, amelyeket akár egy fast fashion üzletben is megkaphatnak, hanem – nem kis részben a hollywoodi sztárok és a királyi esküvők mintájára – egyedi, különleges, kimondottan az életük egyik legszebb napjára készült műalkotásokra vágynak. Ezeket az esküvői ruhákat egy család több generációja is büszkén viselheti időtálló eleganciájuk miatt, sőt, egyszer akár egy múzeum vitrinjébe is bekerülhetnek, mint egy korszak karakteres lenyomatai.” - mesélia tulajdonos, tervező, Benes Anita.
 
 
Anita a vásárlói igényekre reagálva ezért szeretett volna egy olyan új vonalat alternatívaként létrehozni a már meglévő klasszikus Daalarna brand kiegészítéseképpen, amelynek elkészítése során maximálisan kiélheti a művészi szabadságát, és nem befolyásolja a végeredményben, hogy az adott esküvői ruha befér-e egy bizonyos árkategóriába. Ennek köszönhetően a Daalarna csapat igazi örömmunkaként élte meg a WHITE SWAN luxuskollekció elkészülésének fázisait, hiszen a legizgalmasabb technológiákat és alapanyagokat alkalmazhatták a kollekció életre keltése során.
 

Mitől más az új Atelier by Daalarna vonal, mint a strandard Daalarna kollekciók?

  • Sokkal nagyobb hangsúlyt kap a tervezői szabadság és kreativitás.
  • Látványosabb, merészebb, igazi statement darabok találhatók a kollekcióban.
  • Még nagyobb hangsúlyt kap a kézművesség, a kézzel felvarrt és egyedivé tett részletek.
  • A legkülönlegesebb technológiák használata, amely a legmagasabb minőségű kidolgozottsággal társul.
  • Az ruhák árazása nem szab határt a kreativitásnak.
  • A legdrágább, legexkluzívabb francia és olasz haute couture csipkék felhasználásával készült.
  • Három-négyszer annyi alapanyag van egy ruhában, mint a klasszikus kollekciókban.
  • Akár négy-ötször annyi munkaórába telik a ruhák elkészítése, megvarrása, hímzése, gyöngyözése, mint a normál kollekcióké.
  • Exkluzív látvány, wow-hatás jellemzi a ruhákat: katedrálisfátyol kézi hímzéssel, csillogó részletek, óriás uszályok, nagy szoknyabőség, királynői megjelenés, kézműves ékszerek.
 
 
Az új WHITE SWAN luxuskollekció nyolc különleges darabból áll, amelyek egytől egyig a hollywoodi glamour aranykorát idézik meg. Ez a klasszikus haute couture életérzés manapság fényűző királyi és sztáresküvőkön érhető a leginkább tetten.
 
 
„Ami a legizgalmasabb, hogy nem csak alapanyagában és volumenében ennyire különlegesek és exkluzívak ezek ruhák, hanem technológiában, kidolgozottságban és ráfordított munkaórában is. Nagy öröm volt számomra, hogy tervezőként visszatérhettem az elmúlt tíz évben ritkábban alkalmazott technológiákhoz, mint például a strukturált ruhák, a fűzők és egyéb alakformáló megoldások, vagy az olyan alapanyagokhoz, mint a brokát vagy a hernyóselyem düsesz. Úgy érzem, hogy mindig is ez az erőteljes kézművesség és részletgazdagság volt a Daalarna legnagyobb erőssége, és most ezzel az új vonallal jó érzés visszatérni a kezdetekhez. Akik tehát szeretnék megadni a módját a nagy napnak, és egy egyszeri, megismételhetetlen, életre szóló élményre vágynak, azoknak szeretettel ajánlom az Atelier by Daalarna első kollekcióját, a WHITE SWAN-t.”
 

A WHITE SWAN luxuskollekció fotózásának helyszíne a W Budapestkülönleges fekete lakosztálya (Extreme WOW) volt, ahol modellünk a Fekete hattyú című film balett-táncos főszereplőjét idézte meg az egykor balettintézetként funkcionált, az Operával szemben elhelyezkedő épület falai között. A Marriott International részeként működő W Budapest hotel az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy úton helyezkedik el. A kollekció koncepciója tökéletes összhangban áll a nemrégiben felújított szálloda esztétikájával, hiszen a két legkülönlegesebb lakosztály (a teljesen fekete Extreme WOW és a teljesen fehér WOW) megálmodásakor A hattyúk tavából merített inspirációt a belsőépítészetért felelős tervezőcsapat. A szobákban a balerinák öltözőjét idéző lámpák és tükrök találhatók, sőt néhány helyen az ágy úgy van elrendezve, mintha egy forgószínpadon állna.
 
 

„A dominánsan feketére megálmodott elnöki lakosztály, az Extreme WOW az egyik legizgalmasabb tér amiben valaha fotóztunk a csapattal” – meséli Benes Anita. „Nagyon jól visszaadja a luxus, az elegancia és az extravagancia hangulatát. Fantasztikusan inspiráló volt számunkra ebben a teljesen fekete térben megmutatni a luxust, és ezáltal a Daalarna új, exkluzív vonalának első kollekcióját, a WHITE SWAN-t.”
 
 
_______
KREDITEK:
Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán @pappschneiderphotography
Ruhák: Daalarna @daalarnaofficial
Smink és frizura: Kiss Csilla @kisscsicsi
Modell: Nagy Berta @bertanagy / Attractive Models @attractivemodels
Helyszín: W Budapest @wbudapest_hotel
 
További képek a kollekcióról:
 
 
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések