Bezárás

Keresés

Bezárás

Konsanszky - 2017. tavasz-nyár: 'Constructive Levitation'

A konsanszky divatmárka új, ’Constructive Levitation’ elnevezésű 2017-es tavasz-nyári kollekciója 2016. október 15-én, a Mercedes Benz Fashion Week Central Europe keretein belül debütált a hazai közönség, a közép-európai divatszakma, illetve a magyar tervezők iránt érdeklődő buyerek előtt. (A bemutatóról összefoglalónkban írtunk itt.)

A kollekció elnevezése magában rejti a márka stílusának polaritását. Az avantgárd edgy, a kicsit indusztriális hangulat találkozik a légies, gyermekkori tisztaság erejével. A kollekció megtervezéséhez az amerikai organikus ambient zene meghatározó formációja, Tycho hangzásvilága szolgált inspirációul, mely a lebegés érzetét hozza el; míg a másik ihletőként megjelölt zeneszám, Tripswitch Big Time Line a maga atmoszférájával a constructive levitation világába emeli a kollekciót.
 

A kollekció összeállítása során a tervező tudatosan használta a márkára jellemző monokróm színvilágot zseniálisan kiegészítve szürke, cinóber piros és emeráld zöld koloritokkal.
 
 
Az ártatlan belső gyermek hívta elő a kollekciót végigkísérő vizuális motívumot, a levegőben felszálló hinta pozitív könnyedségét, míg a felhők a természettel való kapcsolat autentikus érzésvilágát szimbolizálják.
 
 
Az anyaghasználat során – a márkára jellemző – mosható báránybőr hullámzó gyűrt felületében csapódik le az a fajta strukturalista és indusztriális szemléletmód, amely karakteressé és erőteljessé alakítja a megfoghatatlan légies vonulatot, és tökéletesíti a kontrasztokat.
 

A luxusminőségű anyagok – elasztikus hernyóselyem, mosható puha báránybőr, mosható gyapjú, gyűrt magas fényű pamut – foglalják keretbe az érzékeny költőiséget és a design strukturalizmusára egyaránt szenzitív tervezői világot.

A márkára jellemző különleges couture szabászati megoldásokkal ötvözött leleményes varrástechnikák, húzások és rafinált szalag megoldások természetesen végigvonulnak a kollekció darabjain.
 
 
A játékos fodor szegélyezésű fekete trenchcoat, mint ikonikus darabot, pedig teljes egészében mosható báránybőrből álmodta meg a tervező. A hinta motívum printelt technikával jelenik meg a selymeken és pamutokon. A naturalisztikus hangulatot tovább fokozza a két kent felületű esőkabát japán ujjú, formájában is esőfelhőket vizualizáló, de a fodrokkal kiegészítve gyermeki romantikus hatás érvényesül.
 
 
Képek a bemutatóról: Sárközy Marianna.

A kampány képei:
 
 
 
Fotó kreditek
Design & Styling: Konsanszky Dóra
Kiegészítő tervezök: Kovács Helga and Katona Barbara for konsanszky
Fotó: Barna Bálint
Make up: Magyar Eszter
Haj: Pásztor Laszlo
Modellek: Gáll Franciska and Bihari Bella // VM Models
 
Fotók a bemutatóról:
 
 
Képek: Design Terminál
  
Címkék: 2017_ssHírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések