Bezárás

Keresés

Bezárás

Magyar bugyit a magyar ágyakba! - PIZSI kollekció beszámoló

Vanyovszki Mária

Szeretem az évszakok váltakozását, hétköznapjaink ezzel járó aprócska szertartásait, amikor a fűtést kikapcsolom, a téli paplant egy vékonyabbra cserélem, a pizsamát pedig egy könnyebb hálóingre.
 
Talán csak azért nem jutott eddig eszembe pizsama márkát alapítani, mert annak idején úgy bespájzoltam az ETAM márka darabjaiból, hogy még mindig abból öltözködöm, télen is meg nyáron is. A francia brand nem sokáig tartózkodott Magyarországon, viszont én azóta sem találkoztam más márkák polcain hasonló igényű éjszakai ruházattal.

Eddig!

A PIZSI márka ráadásul egy magyar kisvállalkozás, amit fél évvel ezelőtt, 2017 novemberében indított Mandzák Enikő. A fokozatos brandépítést mutatja, hogy alapdarabokkal és egyszerű színekkel kezdett. Míg a debütáló kollekcióban fekete és fehér, téliesebb darabokat találhattunk, idén áprilisban már igazi, tavaszi színekkel, púderrel és mentával bővült a kínálat.
 

Az új színekkel új fazonok is érkeztek, a téli hosszú ujjú darabokat felválthatják a rövidnadrágok és az ujjatlan felsők, amik a webshopban már négy színben érhetőek el.
 
 
  
 
Szintén újdonság, hogy néhány férfi pizsama fazon is érkezett a felületre, amik hasonlóan a női vonalhoz, első körben fekete és fehér színben kaphatóak.
 
 

Az új darabok limitáltak, és április hónapban ingyenes szállítással rendelhetőek meg.

 
Én e mondat leírása után egy fekete pamutbugyit meg is rendeltem. Enikő ugyanis – vélhetőleg saját személyes tapasztalatai alapján – pontosan tudhatja, hogy a kényelmes alvásnak elengedhetetlen darabja a megfelelő alsónemű. Két éves nem vásárolok időszakom alatt amúgy is eléggé megkopott a pamutbugyi készletem, ideje fokozatosan visszatölteni. Enikő ráadásul az árakat is igyekszik olyan szinten tartani, hogy akár a fast fashion kínálattal is versenybe tudjon szállni. Mindezt úgy, hogy a nagy márkákkal szemben nála a fenntarthatóság gazdaságilag igen lényeges szempontjai is érvényesülnek: kis szériában dolgoznak, itthoni szabó és varrónővel.
 
Tegyünk róla, hogy minél több kézművesnek adhasson munkát a fiatal vállalkozó: 
https://pizsistore.com
_____
További képek: 
 
 Hasonló bejegyzések