Bezárás

Keresés

Bezárás

Nézd meg a legújabb Ducsai.Leather.Goods táskákat! - KLOCC STONE

Kívülről kissé merev, kőszerű, ugyanakkor finom, gondosan kialakított ívelt formájával, a bőr és filc tökéletes párosításával igazi védőburkot alkot. Személyes tárgyainkon túl a viselőjének is biztonságot, magabiztosságot ad - szép, elegáns mégis nagyon vagány kialakításával, organikus formavilágával egyedi megjelenést kölcsönöz a hétköznapokban. KLOCC reloaded - avagy itt a legújabb KLOCC STONE kollekció.
 
Judit márkája, a Ducsai.Leather.Goods idén újabb mérföldkőhöz érkezett. A filc tárolókból kiinduló koncepció, egy újragondolt táskakollekcióvá forrta ki magát, melyben megtalálható a napi viseletre szánt hátizsák, akta- és kézi táska illetve övtáska is. A KLOCC STONE kollekció öt fő darabjának alapanyagát a marhabőr és a gyapjúfilc harmonikus és elegáns együttese határozza meg. A szemnek kellemes gömbölyű, térbeli alapformák letisztultsága tökéletesen ellensúlyozza a természetes alapanyagú filc rusztikusságát.

Ducsai Judit 2011 óta készít táskákat és különböző kiegészítőket, amelyeket már kezdetektől fogva – szem előtt tartva a vásárlói igényeket – az egyedi formavilág, a minőségi alapanyagok, a precíz kidolgozottság és a praktikus variálhatóság jellemez. Judit az anyagból kiindulva szereti megalkotni termékeit: tapint, szagol, hajlít – fontos tudnia, mire képes az adott matéria. Éppen ezért gondosan válogatott, magas minőségű, elsősorban növényi cserzésű bőrökkel dolgozik, melyeket gyakran szokatlan textilekkel kombinál. Így egyesítve a modern anyagokat a tradicionális technikákkal.

Formák, szabás nélkül
A klocc szó jelentése formára alakítás, Ducsai esetében pedig organikus formaalakítás 100% gyapjúfilcből. A kalapos mesterségre jellemző kloccolással, vagyis a szabás nélküli formák kialakításával Judit a MOME-s diplomamunkája kapcsán kezdett el kísérletezni. A kalap formaalakítása az a technika, amit ő is alkalmaz a mai napig, csak estében vastagabb anyagokról van szó, amelyekből táskákat és tárolókat készít. Ez egy elég komoly fizikai munka – a filcet forró vízben felgőzölve, egy kaptafára ráillesztve, kiszögelve, húzva és alakítva készül el a végső forma. Ezzel a régi-új technológiával született meg elsőként a KLOCC tároló kollekció, amely 2011-ben elnyerte a Magyar Formatervezési Díj Diák kategóriájának különdíját. 2012-től pedig a Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíj három éve alatt ennek a továbbfejlesztéséből jöttek létre a színes, összekapcsolható játéktárolók, a babahordozók és a KLOCC-Office táskák is.
 
 
 


 
 
Még több kép:
 
 

Fotó: Réti Zoltán
Modell: Vécsey Réta
Smink: Vécsey Réka
 Hasonló bejegyzések