Bezárás

Keresés

Bezárás

Öleld magad a ruhádba! - Perceptual Thinkers AW18

Szeretjük azokat a kollekciókat, melyeknek nemcsak szlogenje és mondanivalója, de komoly háttere is van. Tavaly októberben, a Design Héten mutatkozott be a Perceptual Thinkers (PT) egy olyan öltözéksorral, mely a figyelmünket az autizmussal élőkre irányította, és közben rámutatott a másképp élőkkel való hasonlóságainkra és különbözőségeinkre is. (Lásd részletesen itt.)

A múlt héten bemutatott új, őszi-téli kollekció jelmondata akár az a sokszor felbukkanó gondolat is lehetne, hogy “Kell egy kis csavar.”
 

A kollekció darabjai ugyanis visszautalnak erre a gyakori, szinte már közhelyes életérzésre, de közben újra fókuszba helyezik az autizmussal élőkben rejlő egyediséget is.
 
 
Ruházatunk nem egyszerű funkcionális tényező. Testünk érintkezik az anyagokkal, reagál rá, miközben egy külső burkot képezve kommunikálunk is vele magunkról másoknak, sőt magunknak is.
 
 
Miközben egy ilyen öltözékkel a másságunkat vállaljuk, a PT darabjai lehetőséget adnak arra is, hogy megismerkedjünk az autizmussal élők gyakori gesztusaival: a húzkodással és a csavarással, melyeket legtöbbször a feszültség levezetésére használnak.
 
 
A kollekció az említett két tevékenység köré épül, a ruhadarabok pedig a mozdulatok által néhány egyszerű manipuláción esnek át.
 
 
Felcsavarás által változnak meg a hosszúságok, kerülnek előtérbe az anyagok hátoldalai (ami lehet szőrös, bolyhos vagy a külső oldaltól eltérő színű) és egy-egy darab plusz funkciót is kap a mozdulat végrehajtásával.
 
Könnyedén varázsolhatunk például gallért vagy kapucnit az adott öltözékre, de ha egyszerűségre vágyunk, a márkára jellemző, nyíl alakú patentekkel és pántokkal biztos rögzítést adhatunk az anyagnak. A kollekcióban olyan, a megszokottól eltérő részletekkel bíró darabokat találunk, mint például az ing, amelynek gombolópántjai az ujjakon helyezkednek el vagy a nadrág, ahol a slicc részt nem eredeti helyén találjuk, hanem jóval lejjebb, a lábszárnál. 
 
 
 
 
Lookbook: 
 
 

Kreditek:
· Fotós: Máté Balázs
· Haj: Károlyi Márk
· Smink: Keserű Barbara
· Styling: Bendik Boglárka
· Modell: Szil Júlia, Várhegyi Dávid
 Hasonló bejegyzések