Bezárás

Keresés

Bezárás

Prieston by Noémi Nagy: Heroin - 2016 ősz/tél

"Az igaz szerelem függőség"
Az igaz szerelem nyomában jár a Prieston új, 2016-os őszi-téli kollekciója. A tervezőt, Nagy Noémit megihlette a szerelem okozta bódulat, a lila köd, erre utal a kollekció neve.

Voltunk egy páran olyan szerencsések, hogy már áprilisban láthattuk a Boscolo Event Palace-ban megrendezett Budapest Fashion Night keretében a ruhák bemutatóját, melyről itt írtunk.

Azóta volt lehetőségem fel is próbálni párat a mesés darabok közül, melyről képek elérhetőek itt és itt.

Végre a teljes lookbook-ot bemutathatjuk az oldalon!

A kollekció, melynek egyes darabjai akár esküvői ruhaként is viselhetőek, ismét magán viseli a jellegzetes Prieston jegyeket. A többségében alkalmi darabokból álló kollekciónál a tervező ezúttal is saját tervezésű printekkel, és az általa nagy szeretettel alkalmazott Swarovski kristályokkal dolgozott, de visszatérnek a ruhákra a korábban már nagy sikerrel használt plasztikus 3D virágok is.
 

"A kollekció neve alapvetően a szerelemre utal – arról szól, hogy a szerelem is komoly függőséget okoz, akárcsak a drogok. Ráadásként a kollekció egyik fő színe a lila, amelyet a bódult szerelmi állapotban eluralkodó lila köd inspirált" – árulta el a Prieston márka tervezője és egyben tulajdonosa, Nagy Noémi. – "Ezeket a darabokat ajánljuk esküvőkre is, de nem kizárólag a menyasszonyok számára készültek, leginkább alkalmi stílusúak."

A ruhákat könnyed, kicsit játékos, kicsit „neveletlen hercegnős” formáik, szabásvonalaik teszik jól felismerhetővé.
 

Színek és anyagok
A kollekció fő színe a lila, ezen túl a ruhákon hangsúlyosan megjelenik a púderszín, a törtfehér és a fekete is. Az anyagok nagy része ismét saját tervezésű print, kifejezetten ehhez az sorozathoz készített virágnyomatokkal.
 

A márkáról:
A Priestont Nagy Noémi alapította. A tervező első kollekcióját 2013 tavaszán mutatta be, azóta nemcsak Magyarország, de a világ legjelentősebb kifutóin is megcsillantotta tehetségét. 2013 és 2014 őszén az MQ Vienna Fashion weeken, 2014 év végén Londonban, 2015 elején pedig a New York Fashion Weeken kapott lehetőséget.

A Prieston üzenete
A Prieston SS/2016-os kollekciójának egyik legfontosabb üzenete és a tervező, Nagy Noémi hitvallása: My body, my rules.
„Nőként hiszek abban, hogy senki más nem mondhatja meg nekünk, hogyan érezzük jól magunkat a bőrünkben, csakis mi. Hiszek abban, hogy megfelelnünk elsősorban önmagunknak kell, a lényeg, hogy mi elégedettek legyünk magunkkal, hiszen bármilyen is a testünk, gyönyörűek vagyunk. Dobjuk hát sutba a megfelelési kényszert, és legyünk boldogok azzal, amink van! Ennek a gondolatnak a jegyében született meg tavaly ősszel a My body, my rules szlogen, és reméljük, egy kicsit segíthetünk abban, hogy egyre többen érezzék magukat jól a bőrükben.” – mesélt küldetéséről Nagy Noémi, aki elárulta, a My body, my rules nem ért véget egy kollekcióval, folytatódik, és reméli, hatására több nő meri majd felvállalni önmagát.
 
A teljes lookbook:
 
 
PRIESTON SHOWROOM 1062, BUDAPEST, LENDVAY U. 26
 
 
Címkék: 2016_awHasonló bejegyzések