Bezárás

Keresés

Bezárás

USE unused 2016. őszi-téli kollekció

A márka őszi-téli kollekcióját Stekovics János gyönyörű fotósorozata ihlette. A fekete-fehér fotósorozat a Lukács ikreket mutatja be, a két 63 éves öregurat, ahogyan mindennapjaikat élik egy tanyán. A képek tiszták, egyszerűek és humorosak. A kettős látvány különleges atmoszférát teremt; ebben a világban mindenből kettő van: két férfi, két bicikli, két gereblye...
 
A témaválasztás természetesen nem véletlen. A tervezők egyikének, Tóth Andrásnak szintén van egy ikertestvére, így ő nagyon is jól ismeri ezt a „kettős világot”. Inspirációul ugyanakkor nem egyszerűen a képek különleges hangulata szolgált, az Alföld gazdag textúrái, mintái és felületei is megidéződnek a kollekcióban.

A márka megszokott színei (a szürke, a fehér, a fekete és a kék) ebben a kollekcióban olyan divatos árnyalatokkal bővültek, mint a mandarin, a mustár, a rozsda. Sőt, ezúttal a márka színei is szélesebb skálán mozogva a halványszürkétől a grafitig, a kéktől a mély petrolkékig variálódnak ebben a szezonban.

Anyaghasználatban is nagyon változatos a kollekció. Meghatározó elem a gyapjú, ami különböző formákban jelenik meg: a natúr gyapjútól a filcen és a kötöttön át a régies nagypapa stílusig, megidézve ezzel is a Lukács ikrek világát.

A gyapjút egy sor egyéb anyag egészíti ki. A vízlepergető tűzdelt anyag vastagszálú kötött hatással jelenik meg; a neoprén rusztikus, szőtt felülettel; a választott műszőrme a gubát idézi meg; az ujj nélküli bojtársuba a régió tipikus eleme. A kollekcióban megtalálható még a finom tapintású velúr; majd a mosott farmer, mely egy laza, kortárs jelleget kölcsönöz ez egésznek, miközben a kézzel kötött darabok a márka hagyományos technikák iránti elkötelezettségének egyértelmű közvetítői.
 
 
 
A kollekció kiemelkedő technikai újdonsága az ún. intarzia-kötés: több darabot is úgy mintáztak, hogy a kötés révén alakuló anyag az ikrek mögött a Stekovics képeken látható omladozó falat idézze meg.
 
A kollekció másik érdekessége a kifordítható flitter – glamúros arany az egyik oldalon és a grunge kockás a másik oldalon – mely az ikrek flanelingjének egy újragondolt megvalósítása.

A kollekció darabjai vonalaikban a hetvenes éveket idézik: hosszú kabátok, maxi ruhák, bőszárú nadrágok, ingruhák, garbónyakak. Az eltúlzott hosszú ujjak a kilencvenes évek gondtalan lazaságát hozzák vissza. A kollekció játszik a nőiesség és férfiasság kontrasztjaival.
 
 
A tervezők három bőr táskával is készültek. A 'Nimród' egy igazi ikonikus darabra épült: a nyeregtáskára, melyet minden divatos lány viselt a hetvenes években. Ez a vintage nyeregtáska a korszak jellegzetes eleme volt, és csak egy helyen lehetett kapni, a Vörösmarty téri vadászboltban, a Nimródban; innen ered a név. A 'Luca' ennek egy kisebb változata, a 'Norma' pedig egy nagyobb kézi bőrtáska. Mindhárom táska kézimunka, magas minőségű anyagokkal és a részletek gondos kidolgozásával.
 
 
A lookbook képei:
 


 Hasonló bejegyzések