Bezárás

Keresés

Bezárás

Feleségek boldogsága a kifutón – Victoria Rozgonyi Bridalwear ruháiban

Vanyovszki Mária

Minden kislány sokáig készül rá, hogy legalább egyszer, minimum az esküvőjén gondosan választott, gyerekkora hercegnős vágyait vagy felnőttkori ideáit idéző ruhában pompázzon. A Wedding Showroom alapítója, Sipos Réka által szervezett bemutatón, a Vajdahunyad várban volt egy csokor menyasszony, akik újabb csodát élhettek meg ugyanabban a ruhában, amiben a 2022-es év folyamán a boldogító igent kimondták.

„Az idei közel 70 ruha a szezonban mind az én kezem munkája volt, amire különösen büszke vagyok, hiszen sokan csak a tervezési fázisból veszik ki a részüket.” - mesélte az öltözékekről a ruhák tervezője és a koncepció megálmodója, Rozgonyi Viktória.
 
 
Viktória már a 2018-as diplomamunkájában is megmutatta formabontó gondolkodását. A záróvizsgára és -bemutatóra készített esküvői ruhakollekciója OUTCROP OF THE UNCOSCIOUS címen a tudattalan felszínre törését kívánta ábrázolni.

A szürreális álomvilág megjelenítését akkor úgy álmodta esküvői öltözékekbe, hogy az öltözködési kultúránk által leginkább szabályozott ünnepkörben a fehérnél maradva formai elemeiben villantotta meg női sokoldalúságunk lehetőségeit.

A Victoria Rozgonyi Bridalwear márka fő irányvonala azóta is az egyedi modern menyasszonyi ruhák tervezése és készítése személyre szabott méretek alapján, magas minőségű, gondosan válogatott alapanyagok mellett, ügyelve a legapróbb részletekre is.

„A márkát azon hölgyek számára alkottam meg, akiknek elengedhetetlen az egyediség, a klasszikus lágy vonalak és a legkisebb részletek tökéletes összhangja.” - vallja a tervező
 
 
Fő inspirációs forrása a letisztult, elegáns design, az egyszerű, minimál darabok, amiket a klasszikus anyagok, a különböző francia és olasz csipkék, lágy esésű selymek, szaténok és puha tüllök tesznek még elegánsabbá.
 

A Victoria Rozgonyi Bridalwear célja, hogy a menyasszonyok a sziluettek által kifejezhessék önmagukat egy klasszikus, elegáns stílusirány jegyében.

„A tervezés fázisában az egyedi elképzelések és finom részletek mellett fontos, hogy olyan minőségi anyagokat kombináljunk, amik már önmagában életre keltik a ruhadarabokat.” - mondja Viktória - „Minden sziluett értéke az egyedi tervezésben és kivitelezésben rejlik. Az esküvői és alkalmi ruhák főleg kézimunkával készülnek, így válik értékké minden egyes ruhadarab. A teljes tervezési folyamatba bevonjuk a személyes igényeket, elképzeléseket, az interaktív anyag választástól az utolsó gombfelvarrásig. A márka a kézimunka és a szabásmintákon túl legfőképp a francia szabászat egyik alappillérét, a moulage technikát alkalmazza.”
 

A brand csak és kizárólag menyasszonyi ruhákra koncentrál, Viktória szerint ugyanis egy tervező úgy tud igazán hiteles lenni, ha a figyelme és a fókusza egy irányon van.


A változatosság így is garantált, hiszen mi nők annyira sokfélék vagyunk.

 

Viktória a brand alapítása óta maga készíti a ruhákat. Mivel a megrendelések száma évről évre egyre nő, tervezi a szakmai segítség bevonását, de a kivitelezést akkor sem szeretné teljes egészében kiadni.
 
„Designerként sokan csak a tervezési fázisból veszik ki a részüket, nekem ugyanakkor fontos, hogy a kétdimenziós tervet lássam magam előtt 3D-ben is varrásokkal és szabásvonalakkal.”
 
 
Viktória a kevesebb több elvét vallja. Ennek értelmében folyamatosan törekszik az egyensúlyra, így ha egy túlzó részletet jelenít meg egy ruhán, annak megalkotja az ellenpontjait az öltözék többi részletében.
 

Az őszi Bridal Fashion Show kifutóján a kollekciós darabok helyett a 2022-es szezon valódi menyasszonyai, feleségei vonultatták fel egyedi tervezésű #victoriarozgonyibride ruháikat.
 
 
Viktória ötletével ezek menyasszonyok a nagy nap élménye után a kislányok másik látványos álmát is megélhették: modellként vonulhattak egy impozáns épületben, a nagyközönség előtt egy olyan csoda ruhában, ami életük boldog pillanatainak örök hordozója.
 
 
„Nagyon meghatóak voltak a visszajelzések, mindenkinél óriási sikert aratott az új koncepció. Mivel is lehetne jobban megszólítani egy jövendőbeli menyasszonyt, mint egy már olyan feleséggel, aki viselte az általam tervezett alkotást és boldogan mutatta meg még egyszer! Úgy tudom, az esemény legmeghatóbb pillanatait mi idéztük elő ezen az estén.” - fűzte hozzá a tervező.
 
 
 
 
 
 
A menyasszonyoknak a 2023-as évkezdés apropóján is kívánunk  örömteli kiteljesedést a magánéletben és a hivatásban egyaránt! Viktóriának pedig még nagyon sok kreatív ötletet és boldog menyasszonyt!
_______

Fotók:
Puskás Dániel
Karczag Dániel
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek