Bezárás

Keresés

Bezárás

Fiatal magyar tervezők bemutatói a Marie Claire Fashion Days-en

Beszámol: Áldott Rebeka

 
Az idei Marie Claire Fashion Days november 11. és 13. között került megrendezésre. A pénteki szakmai est után szombaton és vasárnap a divat iránt érdeklődő nagyközönség ismert márkák és feltörekvő magyar fiatal tervezők aktuális kollekcióit láthatta.

Szombaton, kora este mutatkozott be a CUKOVY, Anna Daubner, Daige, Prieston és MEI KAWA - mindegyik egy erős, önálló stílust képviselt, mégis izgalmasan kiegészítették egymást.

A CUKOVY-ra jellemző nőies és maszkulin vonások egybeolvadása, a színek merész használata és az ebből fakadó játékosság a kreáció viselőinek megadja azt a szabadságot, hogy az érzékeny és határozott énüket is kifejezhessék.

Ezt Anna Daubner minimalistább stílusú, finom szabású ruhái követték. A kollekcióban a földszínek kaptak nagyobb hangsúlyt, érezhető volt az utazás során szerzett inspiráció, a táj és az építészet hatása.
 

Majd a Daige romantikus, letisztult világába csöppentünk, ahol a fő inspirációt a ’90-es évek ikonikus filmes tinédzser karakterei jelentették. A tervező a romantikával adja meg a boldogságot kereső figuráknak a kiteljesedett felnőtté válást.
 
 

Utána a Prieston „Pink Poison” elnevezésű kollekcióját láthattuk, melynek célközönsége a nagyvárosi nő, aki felkap egy szép ruhát és elindul az önmegvalósítás útján. A darabokat a fehér, a púder és babakék színek jellemzik, melyeket egyedi, vidám printek, Swarovski kristályok és egyéb plasztikus részletek emelik ki a tömegből.
 
 

Végül a MEI KAWA mutatta be a városi létből, kortárs művészeti és építészeti irányzatokból inspirálódott darabjait. A kollekció fő jellemzője a városi minimalizmus, a márkára jellemző művészi tudatossággal keverednek a rejtett részletek és a letisztult szabásvonalak. A darabok így nyerik el uniszex, játékos vonásaikat.
 
 

Összességében igazán színes, változatos bemutatókat tekinthettünk meg, amelyek tökéletesen kiegészítették egymást, így a show egy harmonikus egésszé állt össze.
 
Fotók: Nerpel Nikoletta, Nerpel Photography.
 
További képeink a bemutatóról:
 

 
Címkék: divatbemutató



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek