Bezárás

Keresés

Bezárás

Formatervezési Ösztöndíjpályázat 9 milliós keretösszegben

A Magyar Formatervezési Tanács ismét meghirdeti a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot. A pályázat legfőbb célja a fiatal tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatívipart, valamint segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését.
 
A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj biztosítja, hogy a fiatal designerek szakterületükön elmélyíthessék tudásukat, támogatást nyújtva terveik, innovatív ötleteik, kísérleteik megvalósításához. Az ösztöndíjat a Magyar Formatervezési Tanács elődintézményének kezdeményezésére 1988-ban három minisztérium alapította. Az egyes szervezetek elnevezése időközben ugyan megváltozott, de az alapvető célok – a szakmai fejlődés biztosítása, a magyarországi tárgy- és környezetkultúra fejlesztése, a gazdaság versenyképességének növelése – megmaradtak. Az ösztöndíj a kezdetektől fogva az oktatási intézményekben frissen végzett tervezők számára nyújt kivételes lehetőséget a kibontakozásra. Az évek során az ösztöndíj presztízse folyamatosan növekedett, elnyerése a fiatal alkotók pályáján ma már az egyik legfontosabb értékmérőnek számít.
 
Az ösztöndíjak keretösszege bruttó 9.000.000 Ft, mely a pályázatok függvényében kerül megítélésre, az ösztöndíj minimum összege bruttó 900.000 Ft.

A fiatal tervezőművészek figyelmébe ajánljuk a 2022. évi pályázati felhívást, amely önálló tervezői vagy designelméleti, -kutatási, illetve gyártói együttműködéssel történő projekt megvalósítására ad lehetőséget.
 
A pályázat beérkezésének határideje: 2022. április 4., hétfő, 12 óra.

 
A már tapasztaltabb tervezőknek és partnereinknek pedig kérem szíves segítő közreműködését abban, hogy a látókörébe eső, szakirányú végzettséggel rendelkező fiatal tervezőművészek figyelmébe ajánlja a pályázati lehetőséget, hírlevelükben, honlapjukon, hirdetőtáblájukon és közösségi média felületeiken terjesszék a pályázati felhívást, valamint továbbítsák érdeklődő ismerőseik felé is!
 
A teljes Pályázati Felhívás letölthető innen.
 
Friss hírek: https://www.facebook.com/moholyosztondij/.
 
www.mft.org.hu
Címkék: pályázat



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek