Bezárás

Keresés

Bezárás

Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat

Forrás: mbfw-centraleurope.com

A Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Design Terminál kiemelten sikeres, hosszútávú együttműködésének köszönhetően valósul meg a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe, és ezzel Budapest bekerült a nemzetközi divathetek naptárába.

A  Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe (MBFWCE) célja, hogy lehetőséget nyújtson a közép-európai régió –  Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia valamint Horvátország – legtehetségesebb tervezőinek, hogy kollekcióikat egy magas minőségű, nemzetközi platformon mutathassák be Budapesten. A névadói szponzorság egyik legnagyobb előnye, hogy az esemény olyan hazai és nemzetközi szakemberek – buyerek, újságírók – figyelmét is felkelti, amelynek köszönhetően a tervezők új szakmai kapcsolatokra, együttműködések kialakítására és nemzetközi reputációra tehetnek szert.
 

A Gombold újra! Közép-Európa pályázat nagyszabású döntője továbbra is a program kiemelt eseménye marad. A záróeseményen a legjobb húsz döntős tervező kollekciója vonul fel, majd a bemutató eredményhirdetéssel zárul.
 
Gombold újra! Közép-Európa pályázat
 
A Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot idén hatodik alkalommal hirdeti meg a Design Terminál. A pályázat célja a regionális együttműködés erősítése a kreatív iparágak területén, valamint a közép-európai tervezők támogatása, hogy a nemzetközi divatipar látóterébe kerülhessenek.

Résztvevő országok:
  Magyarország
  Csehország
  Lengyelország
  Szlovákia
  Horvátország
  Szerbia
 
Zsűritagok:
Áron Eszter – ÁERON, magyar divatmárka tervezője
Olo Krizova – cseh Fashion Council elnöke
Karolina Tomaszewicz – lengyel Harper’s Bazaar divatszerkesztője
 
Inspiráció:
A 2016-os Gombold újra! Közép-Európa pályázat témája a környezetvédelem, valamint a különböző formáinak és innovatív megoldásainak beépítése a tervezési és gyártási folyamatokba. Az öko-divat egy olyan összetett koncepció, amely minden terméket magába foglal, melynek előállítása során nemcsak a gyártáshoz szükséges, hanem az életciklus egészére vonatkozó tényezők, környezeti szempontok kerülnek előtérbe.

A pályázók a következő javasolt területekből is inspirálódhatnak:
hulladékgazdálkodás és szelektív hulladékgyűjtés, légszennyezés és levegőtisztaság védelem, klímaváltozás és globális felmelegedés, energetika és megújuló energiaforrások, napenergia, vízgazdálkodás és szennyezés, talajszennyezés, ásványvagyon-gazdálkodás, újrahasznosítás és fenntarthatóság, környezetvédelem, állatvédelem
Fontos, hogy nemcsak a gyártási folyamat során alkalmazott technikában és anyagban jelenhet meg az inspirációs forrás, hanem vizuálisan is szemléltethető az inspiráció.
 
Díjak:
Nemzetközi Díj:
 
10.000 € értékű vállalkozásösztönző csomag a legjobb kollekció tervezőjének a hat résztvevő országból, melynek szolgáltatásait a Design Terminál határozza meg és az alábbiakat tartalmazza:
  - 2017-es őszi Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe keretén belül divatbemutató a győztes legújabb, SS18-as kollekciójából
  - két szakmai workshop
  - külföldi szakmai eseményen való prezentáció 2017-ben

Design Terminál díj:
A Magyar Kereskedőház támogatásával egy külföldi szakvásáron való részvétel.

JELENTKEZÉS
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: http://mbfw-centraleurope.com
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek