Bezárás

Keresés

Bezárás

La Vision – Pápai Lilla víziója a divat és a felelősségvállalás lehetőségeiről

Beszámol: Vanyovszki Mária

Volt egy bolt a Klauzál téren, ahova évek óta rendszeresen jártunk. Más magyar tervezői üzletekhez képest ez valahogy mindig jobban útba esett. Vettem itt ruhát, cipőt, táskát, pénztárcát, névjegytartót, egy idő után LAONI törzsvásárlói kártyám is lett. Ez volt ugyanis a Laoni La Store.

A bolt nem tűnt el, sőt. Teljesen új arculatot kapott, kívül belül átalakult, ahol La Vision néven ezentúl a fenntartható design elkötelezett híveire is számítanak. Ács Ilona mesteri LAONI bőr termékei mellett tehetséges lánya, Pápai Lilla viszonylag újnak mondható márkája a WYHOYS ruhái és egyéb kiegészítői, valamint magyar és külföldi tervezők különleges és egyedi design ékszerei és egyéb tárgyai vásárolhatóak meg.

Pápai Lilla idén alapította meg organikus ruhamárkáját a WYHOYS-t. A márka jellegzetessége az egyedi alapanyagaiban rejlik. A legutóbbi kollekció fókuszában az OEKO-TEX nemez, a biopamut jacquard kötött alapanyag és a szintén OEKO-TEX nyomott textilek vannak. Lillával korábban Dobos Emese készített egy interjút új márkájáról, az öko divatról alkotott felfogásáról, a divat erejéről, ill. missziójáról, ahogyan saját kreativitását a társadalmi felelősségvállalás szolgálatába állítja, és amelynek jegyében újult meg az üzlet is. Az interjú elérhető itt.
 
Egy kiállításmegnyitó apropóján látogattunk el az újranyitott, megújult üzletbe, melyen a fenntartható design lehetőségeit hazai és európai tervezők munkáin keresztül mutatták be.
 

Az öko design fogalmára nincs pontos megfogalmazás, minden hozzáállás más és más szempontból közelíti meg. Így a magyar és a hazájukban elismert külföldi kiállító tervezők és kollekciói a különböző irányzatokat képviselték (upcycling, recycling, fair trade), melyek egymással összhangban egy teljes képet nyújtottak a látogatóknak. Az esemény fókuszában az öltözékek mellett ékszerek és egyéb design tárgyak álltak.
 

Az európai kitekintés a sikeres példák bemutatásán keresztül arra szeretné inspirálni a hazai tervezőket és fogyasztókat, hogy a tudatos piaci magatartás fontos része az élhető jövőhöz vezető útnak.
 

A kiállítást a "Nemnövekedés Projekt" társszerzője, a Cargonomia és a Budapesti Nemnövekedés Konferencia koordinátora, az interdiszciplináris kutató, Vincent Liegey nyitotta meg.

Kiállító művészek:
ARIANE PRIN (UK)
ARNOCZY JANKA (Hungary)
BYSIGNE (Denmark)
EDELPLAST (Belgium)
HERTER KATA (Hungary)
PAPER UP (Hungary)
STUDIO SWINE (UK)
WYHOYS (Hungary​)
 
 
A kiállítás még a héten megtekinthető, de a letisztult, modern kialakítású, tágasabb belső térrel és nagy választékkal újranyitott üzlet folyamatosan megújuló kínálatával továbbra is várja a vásárlóit vasárnap kivételével minden nap.

A Salon képeit készítette: Gottheephoto

További képeink:
 
 

 Hasonló hírek