Bezárás

Keresés

Bezárás

Mondj a mesét a ruhádról! - Celeni és Karman 2018. tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

A Celeni ruha- és a Karman ékszermárka újra összedolgozott a tavaszi-nyári szezonra. Az októberi Mercedes-Benz Fashion Week-en bemutatott darabjaik fő ihletője Reich Károly munkássága volt.

Cselenyi Eszter gyerekkora óta rajong a grafikusművészért. Az általa illusztrált könyveken nőtt fel, valamint gyerekszobája falát is Reich Károly poszterei díszítették.
 
A kollekción keresztül közvetve és közvetlenül is megidéződik a hetvenes évek könyveinek játékos, szerethető, retro világa. Ismert karakterek, mint a hal, a róka és a nyuszi megjelennek a ruhák részleteiben, színvilágában, anyagválasztásában, valamint a Kármán Orsival együttműködésben készített ékszereken.
 
A kollekciót csupa életigenlő, vidám szín dominálja: a narancs, a púder, a babakék, az élénk óceánkék és a piros. Finom kelmék, játékos, friss részletmegoldások, nőies vonalak jellemzik a mindennapokban is jól viselhető ruhadarabokat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Kármán Orsi által készített ékszerek konkrétan megelevenítik Reich Károly mesehőseit. Az eredeti illusztrációkon megjelenő grafikai mintákat síkból térbe emelte, a felületet izgalmas anyagmegmunkálásokkal tette különlegessé. A formák kontúrvonalait lézervágással alakította ki. Az alapul szolgáló anyag átlátszó plexi, amelyet különböző színtónusú transzparens hátlapokkal színezett. Erre építette rá egyedi textúráit.
 
 
 
 

Színeiben alkalmazkodnak Cselényi Eszter által megálmodott öltözékekhez, amelyben a transzparencia is jelentős szerephez jut.
 
 

A mesevilág szereplői mellett, megjelenik a nap, a hold, virágok és újabb állatfigurák, mint kakas, lovacska stb. A kollekció egészét áthatja a 70-es évek hangulata, a grafikus motívumok és erőteljes formavilág. 
 
Fotók: MBFW 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek